Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Strategii pentru turismul romanesc in 2011

Strategii pentru turismul romanesc in 2011

investitii

Cu ocazia desfasurarii Forumului National de Turism 2011, ministrul Turismului Elena Udrea a declarat ca doreste sa-i ajute pe investitorii din turim prin credite preferentiale. Astfel, cei care investesc in turismul romanesc minim 5 milioane de euro primesc jumatate din suma inapoi de la stat. „Este o schema de ajutor financiar pe care vrem sa o punem in aplicare”, a spus Elena Udrea. „Propun sa avem o intalnire cu cateva banci pentru a stabili parteneriate preferentiale in dobanzi si termene.

turisti__litoral

Tot la Forumul National de Turism desfasurat sambata in Mamaia la hotel Iaki, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Corina Martin a declarat ca tarifele hotelurilor de pe litoral vor scadea in acest an cu 5-10%. “Nu avem majorari de tarife in acest an. Ba chiar putem vorbi de scaderi”.

La randul sau, Nicolae Bucovala, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, care reprezinta peste 40 de hoteluri din statiune, a declarat ca tarifele vor scadea cu 5-10% si ca se asteapta la o crestere a numarului turistilor care vor merge la mare prin programul de inscrieri timpurii.

Forum-inscrieri_din_timp

Prezenti la cea de-a treia editie a Forumului National de Turism 2011, hotelierii, asociatiile patronale si agentiile de turism au dezbatut o oferta care sa fie mai buna decat cea a bulgarilor in perioada Pastelui: trei zile de cazare, cu mesele incluse si cina festiva la 300 de lei. „Bulgarii i-au cucerit pe romani cu oferte de Paste si de 1 Mai care se incadreaza in jurul valorii de 80 - 100 de euro. Noi propunem in premiera o oferta si mai avantajoasa: minivacanta de Paste de trei zile, cu mesele incluse si cina festiva la 300 de lei la hotelurile de 3 stele, 400 de lei la 4 stele si 500 de lei la unitatile de cazare clasate cu 5 stele”, a declarat Adrian Voican, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor din Turism (ANAT) Sud Muntenia.

adrian_voican_inscrieri_timpurii

Cu aceasta ocazie a fost lansat si programul “inscrieri timpurii”. Cine isi rezerva si plateste acum vacanta de vara, beneficiaza de o reducere de pana la 30%. Programul aflat la a treia editie este considerat a fi in beneficiul turistilor care aleg sa-si petreca vacanta de vara pe litoralul romanesc, dar si pentru hotelieri. „Pana la 31 martie, puteti beneficia de o oferta unica in tara. O excursie la vara este mai ieftina cu 20, 25 si chiar 30% daca Ãiti achiti din timp sejurul”, a explicat Adrian Voican, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) Sud Muntenia. “Noutatea din acest an este aceea ca reducerile se vor face si in statiunile montane, balneare, in Delta Dunarii si in zonele de agroturism”, a precizat Voican.

Daca in 2009, aproximativ 30.000 de turisti au accesat programul beneficiind de o reducere de 15-20%, anul trecut peste 50.000 de turisti au cumparat sejururi cu 20% reducere prin programul ANAT.


Editoriale