Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Agentiile de turism traditionale versus comenzile online

Agentiile de turism traditionale versus rezervarile online

Migrarea clientilor de la agentiile de turism traditionale la cumparaturile online este din ce in ce mai vizibila, ducand la o crestere cu pana la 65% a rezervarilor de bilete de avion efectuate pe portalurile cu specific din Romania, in perioada noiembrie-decembrie 2010, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

bilete avioane

Potrivit managerului site-ului Vola.ro, Daniel Truica, in perioada noiembrie-decembrie 2010 s-au procesat prin site-ul amintit 4.350 de bilete de avion, ceea ce reprezinta o crestere de circa 65% fata de 2009.  „Pentru 2011 estimam o crestere a profitului de 40%, datorita unor inovatii tehnologice la vanzarea de bilete de avion si lansarea unor noi produse. Ritmul accelerat de migrare a clientilor de la agentii traditionale la cumparaturi online va ajuta de asemenea Vola.ro”, a mai declarat Daniel Truica. in 2010 compania a generat afaceri de circa 6 milioane de euro, in crestere cu 46% fata de 2009.

decoleaza.ro

in cazul site-ului Decoleaza.ro, numarul rezervarilor inregistrate pe site la final de an a inregistrat o crestere de circa 20%, cresterea datorandu-se in mare parte evolutiei bazei de clienti dar si familizarii consumatorilor de pe piata interna, cu achizitionarea produselor online. Antoniu Iubak, marketing manager al Decoleaza.ro a subliniat ca a sesizat un interes mai ridicat decat in anii anteriori pentru destinatii externe: Viena, orase din Italia, Bulgaria sau Spania. Decoleaza.ro este operat de compania Business Travel Turism. in 2009, compania a generat afaceri de circa 8,3 mil. euro, in scadere de la 9 mil. euro in 2008, si profit de circa 500.000 euro.

Site-ul ParAvion.ro, detinut pana in iulie 2010 de Millennium Tour, a fost achizitionat la acea data de Happy Tour. Oficialii companiei spun ca aceasta tranzactie s-a dovedit a fi de bun augur. „in noiembrie-decembrie s-au emis cu 30% mai multe bilete decat in aceeasi perioada a lui 2009. Am sesizat, in ciuda crizei economice, tendinta internautilor de a utiliza site-ul pentru a rezerva bilete de avion first class si business class, deci o cerere sporita de servicii din partea romanilor bogati si a oamenilor de afaceri", conform lui Remus Visan, director adjunct Paravion Tour SRL.

Sursa: dailybusiness.ro


Cele mai citite articole

Prev Next

Editoriale