Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

  1. Articole

Turism

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Romania intra in competitia European Catering Cup!

Romania intra in competitia European Catering Cup!

Romania concureaza pentru prima data, in perioada 21-22 ianuarie 2011, la Cupa Europeana a Catererilor (European Catering Cup), competitie organizata in cadrul Expozitiei Internationale a Hotelurilor, industriei de Catering si Alimentatie (SIRHA), organizata in capitala mondiala a gastronomiei, Lyon-Franta, din doi in doi ani. SIRHA organizeaza, pe langa European Catering Cup, si celebrele competitii culinare Bocuse D’Or (25-26 ianuarie 2011) si World Pastry Cup.

SIRHA-990x502

Echipa Romaniei, formata din Daniel Stoenescu - seful echipei si Adriana Ibrean, a fost selectata in urma unor criterii riguroase pentru a participa la European Catering Cup, alaturi de tari precum Italia, Franta, Spania, Brazilia, Japonia, Luxembourg, Polonia, Portugalia, Elvetia, Republica Ceha si Coasta de Fildes. Juriul celebrei competitii este organizat din 12 persoane renumite, din fiecare tara competitoare, din partea Romaniei participand maestrul in arta culinara Ing. Ec. Nejloveanu Niculae, presedintele ASPROGAST Romania.

concurenti fr

Concurentii vor trebui sa pregateasca acelasi meniu, pe baza acelorasi ingredinte, distingandu-se prin creativitate, inovatie si perfectionism, dar mai ales prin “sufletul pe care Ãil pun in pregatirea acestor meniuri”, spune dr. Ing. Gabriela Berechet, vicepresedintele ASPROGAST.

Meniul consta in prepararea urmatoarelor feluri: Somon norvegian si medalion de somon, Ficat de gasca presat cu fructe deshidratate, File de porc presat si, la capitolul cofetarie, de care se ocupa din partea Romaniei, Adriana Ibrean, celebrul Foiret Noir.

bocuse7

Cupa Europeana a Catererilor este organizata pentru a doua oara, la initiativa“Confédération Nationale des Charcutiers-Traiteurs et Traiteurs (CNCT)”, si  “l’Association pour la Promotion de l’Image de la Charcuterie” (ASPIC), din Franta, care intentioneaza, din 2013, sa transforme aceasta competitie intr-una internationala si anume International Catering Cup.

“Creaza, Inoveaza, Exceleaza, Surpinde, Ãimpartaseste si Recompenseaza talentele”, acesta este laitomotivul competitiei European Catering Cup. Speram ca reprezentantii Romaniei sa se incadreze in aceste cerinte si sa impresioneze juriul.

bocuse8

in ceea ce priveste celebra competitie culinara Bocuse D’Or, Romania nu a participat niciodata ca si competitor, desi a avut cateva incercari de aplicare la faimoasa competitie. Dr. Ing. Gabriela Berechet a declarat ca problema principala a romanilor este aceea ca mereu cauta“shortcut-uri” si vor sa sara etapele, neintelegand ca pentru a ajunge la competitii de asemenea nivel trebuie sa treaca prin mai multe etape si sa fie extrem de perseverenti.

bocuse5

Pentru cei doi competitori romani la Cupa Europeana a Catererilor, Daniel Stoenescu (Miko Palace Cafe, Bucuresti) si Adriana Ibrean (Delice International, Campina) nu este prima participare la un astfel de concurs. Adriana Ibrean a castigat o medalie de aur la o competitie similara din Turcia, iar Daniel Stoenescu a participat la Bacardi Culinary Cup, timp de cinci ani consecutiv. Mai mult, fiecare dintre ei a acumulat ani de experienta in gastronomie. Daniel este bucatar de 14 ani, iar Adriana lucreaza in cofetarie de 8 ani.


banner aprilie

Editoriale