Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

Companii

  1. Articole

Bocuse d’Or, la start

Bocuse d’Or, la start

in cadrul editiei cu numarul XV a Salonului International al Restaurantelor, Hotelurilor si Alimentelor - SIRHA, de la Eurexpo, Lyon, in perioada 25-26 ianuarie se va desfasura renumitul concurs gastronomic Bocuse d’Or. 24 de chefi din intreaga lume isi vor demonstra maiestria pe parcursul unui maraton culinar de aproape 8 ore.

bocuse_d_or

Nume cu rezonanta in domeniu vor fi prezente la aceasta editie a concursului. Castigatorul de anul trecut al Bocuse d'Or Europe, cheful danez Kofoed Rasmus de la restaurantul Geranium, care a mai primt medalia de bronz la Bocuse d'Or 2005 si argint in 2007, va fi insotit de cheful Jacob De Neergaard de la restaurantul Noma, desemnat cel mai bun restaurant din lume in 2010, de catre publicatia Restaurant Magazine in cadrul ceremoniei anuale S.Pellegrino World’s 50 Best Restaurants Awards.

bocuse2

Cheful francez Eric Frechon de la restaurantul cu trei stele Michelin, Le Bristol din Paris, unul dintre cei mai apreciati bucatari ai editiei cu numarul 100 a ghidului Michelin, va face parte din echipa Frantei alaturi de Jerome Jaegle de la restaurantul Tetedoie, castigator al medaliei de bronz la Bocuse d’Or Europe 2010. De asemenea Eyvind Hellstrom de la restaurantul cu doua stele Michelin Bagatelle din Norvegia, Alberto Zanoletti de la Locanda Armonia din Italia se vor afla printre partcipanti.

bocuse 2009


La ultima editie din 2009, Trofeul Bocuse d’Or a mers la norvegianul Geir Skeie, reprezentantul restaurantului Mathuset Solvold - Sandefjord, pe locurile urmatoare clasandu-se suedezul Jonas Lundgren si francezul Philippe Mille.
Prima editie a Bocuse d'Or s-a desfasurat in 1987si a devenit unul dintre cele mai prestigioase din lume in domeniul gastronomic. Aceasta competitie are loc din doi in doi ani.


banner aprilie

Editoriale