Ospitalitate

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Food&Beverage

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Turism

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Ritualul celor 9 pasi de turnare a berii

Revista Horeca a stat de vorba cu Avril Maxwell, barman recunoscut ca expertul numarul 1 in lume in arta turnarii berii in pahar.

  • Horeca: Cum ai devenit ambasadorul berii belgiene la draftt

Avril Maxwell: Anul trecut am intrat in competitia World Draught Master din Noua Zeelanda, iar castigatorul urma sa participe la finala campionatului desfasurata la New York. Cum imi place ceea ce fac si practic din pasiune meseria de barman, m-am gandit sa ma inscriu in concurs si am obtinut cel mai mare punctaj.

  • Horeca: Cum ai ajuns barmant

A.M.: Cand m-am apucat de aceasta meserie am constatat ca berea belgiana este foarte populara in tara mea si in baruri oamenii socializeaza si interactioneaza cu semenii lor si mi-am propus sa lucrez in spatele barului si sa ofer clientilor cea mai buna bere. Imi place bartendingul si partea de socializare cu clientii.

  • Horeca: Ce ne poti spune despre berea la draft

A.M.: Pai, am inceput sa cunosc berea cand am inceput sa lucrez in baruri in urma cu 12 ani. Pot spune ca berea la draft este mai populara decat berea la sticla. Åžtiu ca anumite tipuri de bere belgiana nu se gasesc si in varianta draft. Steinlager este o bere populara neozeelandeza, la fel si Tui. Aceste branduri, dupa berea belgiana sunt preferate de consumatorii din Noua Zeelanda. Stella Artois se vinde in 80 de tari din intreaga lume si de peste sase secole, brandul urmarette sa evidentieze perfectiunea ti traditia.

  • Horeca: Ce ne poti spune despre finala World Draught Master din acest an

A.M.: In acest an vor participa finalistii competitiilor din 30 de tari, inclusiv castigatorul din Romania. Competitia se afla la cea de a XIV-a editie si se va desfasura in data de 28 octombrie la Londra. Este al doilea an in care evenimentul se desfasoara in afara Belgiei. Anul trecut la New York au fost 28 de participanti, a fost nevoie sa mergem cu cateva zile inainte de finala ca sa ne cunoastem competitorii si sa socializam. Pentru ca mi-am adjudecat titlul de campion, in acest an nu mai pot concura, ci voi fi membru al juriului si voi face traininguri cu cei care doresc sa exerseze si sa-si perfectioneze stilul de turnare a berii.

  • Horeca: Cum ajungi "expertâ" in turnarea berii

A.M.: Tehnica de turnare a berii este foarte importanta. Paharul in care se toarna berea trebuie sa fie foarte curat, si aici exista o metoda eficienta de spalare a acestuia. Un barman trebuie sa aiba o tehnica buna si o personalitate deosebita pentru a deveni un specialist remarcabil in spatele barului. Daca esti consumator vrei sa fi intampinat intr-un bar de cineva prietenos, agreabil si care are o servire impecabila a berii. In meseria de barman priceperea se invata, experienta se dobandeste si talentul se cultiva.

Vizita lui Avril Maxwell in Romania a marcat si startul celei de-a XIV-cea editii a Stella Artois World Draught Master, care se desfasoara in tara noastra din anul 2006. Acesta este singurul concurs international de servire a berii adresat barmanilor profesionisti.

Ritualul celor 9 pasi de turnare perfecta a berii imprumuta ceva din terminologia medievala a cavalerilor: Purificarea, Sacrificiul, Alchimia Lichida, Coroana, Alungarea, Taierea capului, Curatarea, Regula celor doua degete si ultimul pas —Rasplata.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Editoriale

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok