Ospitalitate

  1. Articole

Hoteluri

  1. Articole

Restaurante

  1. Articole

Companii

  1. Articole

Designul viitorului în industria ospitalităţii

 

Best Hotel - Ink48, New York

concept4Acest hotel a fost construit într-o fostă tipografie, astfel designerii de la Rockwell Group au considerat necesar să creeze ceva care să-şi lase amprenta asupra oaspeţilor prin infuzia de texturi bogate şi suprafeţe diverse. De exemplu, în zona recepţiei podelele din marmură imită bambusul verde şi suprafeţele din lemn de nuc decorează recepţia, iar camerele pentru oaspeţi sunt prevăzute cu tavane din scândură şi obiecte de artă abstractă de mari dimensiuni.

Best Restaurant - Autostrada, Vaughn, Ontario, Canada

conceptDupă cum spune şi numele, acest restaurant oferă un periplu în lumea gastronomiei italiene, cu opriri în Milano, Napoli, Toscana şi Sicilia. Designerii au împărţit suprafaţa de 585 metri pătraţi în zone reprezen-tative pentru diversele bucătării şi au decorat fiecare spaţiu cu materiale şi culori specifice.

Best Nightclub - The Wright Venue, Dublin, Irlanda

concept5Pentru acest proiect, designerii au vizitat o varietate de cluburi din Europa, New York, Las Vegas, Miami şi Los Angeles, în căutarea inspiraţiei pentru crearea unui nightclub deosebit şi inovator în Dublin. Această căutare s-a finalizat cu designul coloratului, eclecticului şi exoticului Wright Venue.

Best Spa - Mandara Spa, Shanghai, China

Acest centru spa de lux combină stilurile arhitecturale vechi şi contemporane din Shanghai, incluzând expunerea grinzilor din lemn şi a pietrelor în forma naturală. Atmosfera Zen este completată de obiectele de artă chineză şi infuzia luminii naturale în spaţiile de relaxare.

Best Hotel Lobby/Reception Area - The Chatwal, New York

concept1Renovarea acestui reper al metropolei New York şi noul design au fost realizate de firma Despont, care s-a inspirat din art deco-ul american şi fascinaţia pentru maşinării şi inginerie. Acest motiv se reflectă în amenajarea concierge/recepţiei, cu suprafeţe metalice din crom, în care se evidenţiază un ceas gigantic.

Best Exterior - Park Hotel Hyderabad, India

concept6Noul hotel emblematic din Hyderabad reprezintă cu mândrie tradiţia indiană ca centru al designului şi producţiei de pietre preţioase şi produse textile distinctive. Exteriorul hotelului reflectă această moştenire, printr-o arhitectură metalică imprimată cu mozaicuri inspirate din cultura locului.

Best Renovation- Best Western President Hotel din Times Square, New York

concept7Designerii de la Stonehill & Taylor au acoperit acest hotel Best Western cu simboluri din istoria Americii, precum preşedinţii Statelor Unite şi alte celebrităţi, iar paleta de culori folosită a fost creată prin amestecul roşului republican cu albastrul democrat.

 

Best Outdoor Space - Pool Deck, Villa Muthee, Shangri -La’s Villingili Resort & Spa, Insulele Maldive

concept3Combinarea artistică a experienţelor ahitecturale pentru exterior cu cele de interior a fost inovaţia designerilor de la WATG Honolulu, care au creat pentru acest resort/spa, cele mai idilice piscine încorporate în vile luxoase. În categoria decoraţiuni interioare de excepţie premiul Cel mai neaşteptat element decorativ a fost acordat sculpturii Given to Nurture - Jonathan Shapiro, poziţionată la intrarea hotelului Fairmont din Pittsburgh. Premiul Cel mai bun element decorativ a fost acordat Cascadei din cristale Swarovski încorporată în holul hotelului Sparkling Hill Resort, Vernon, Canada. Distincţia Cel mai dramatic spaţiu a fost acordată clubului Juliet Supperclub pentru elementele de design interior inspirate din povestea “O mie şi una de nopţi”.


Cele mai citite articole

Prev Next

Editoriale