Un târg de turism cu tradiţie pe piaţa românească, Târgul de Turism al României se va organiza şi anul acesta la Complexul Expoziţional Romexpo, în perioada 3-6 noiembrie 2011, concomitent cu ROMHOTEL - Expoziţie internaţională de...
Între 21 și 24 februarie 2019, în Pavilionul B1 al Centrului Expoziţional Romexpo, are loc…
Bucureștiul va găzdui în perioada 1-2 octombrie 2019 conferința “Leaders in Hospitality Summit”, un eveniment…
2018 a fost un an greu pe piața muncii, iar 2019 nu se anunță mai…
Persoanele cu dizabilități motorii nu au 'așa-zise' nevoi speciale pentru a se putea bucura de…
HOTREC, asociația umbrelă a hotelurilor, restaurantelor, barurilor, cafenelelor și stabilimentelor similare din Europa, a lansat…
Piața imobiliară din România consemnează cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în…
Mandachi Hotel&Spa, primul hotel din România construit în sistem de franciză și integral cu fonduri…
Guvernul a decis astăzi ca toți salariații din sistemul public să beneficieze de vouchere de…
Dacă ultimii 5 ani au însemnat o perioada de liniște și de gândire a strategiei…
Therme București marchează primii trei ani de activitate, prin inaugurarea unui restaurant-concept de tip fusion…
Grupul City Grill a ajuns în 2018 la o cifră de afaceri de 37,7 milioane…
BistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură…
Scăderea cotei de TVA pentru serviciile de restaurant și catering, de la 9% la 5%…
Acționariatul Osho, Orotoro și Yasou continuă planurile de dezvoltare și lansează Yasou Express, un nou…
Diversitatea articolelor asociate cu zona de bucătărie și servire a mesei va fi expusă și…
Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din sectorul food service de pe piața locală…
Gospodăriile din România au alocat în anul 2017 cea mai mică pondere din totalul cheltuielilor…
Sphera Franchise Group, principalul grup din domeniul food service din România, a deschis cel de-al…
Grupul Fratelli s-a extins de la începutul acestui an în sudul Bucureștiului cu două noi…
Someleria este o profesie considerată de mulți ca una exotică, adesea chiar cu accente ezoterice…
Poate că nu există subiect în lumea gastronomică românească mai controversat decât poziţionarea faţă de…
În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere incontestabilă în ceea ce privește pescuitul…
Atunci când ai șansa să intri în lumea culinară sau gastronomică nu te mai saturi…
Fondatorii lanțului de cafenele 5 to go, Radu Savopol și Lucian Bădilă, au în plan…
Cu o producție de 16,05 milioane hectolitri, România a ocupat anul trecut locul opt în…
Compania românească Le Manoir, specializată în importul și comercializarea produselor gastronomice și băuturilor alcoolice fine…
UniChef România este un proiect educațional pentru bucătari organizat de Unilever Food Solutions începând din…
Lido, unul dintre hotelurile istorice ale Bucureștiului, și-a redeschis porțile luni, sub numele de Lido…
Radisson Hotel Group, unul dintre cele mai mari grupuri de hoteluri din lume, cu opt…
Atunci când privim fotografiile unor camere de hoteluri de 4 sau 5 stele, putem observa…
Pe lângă achiziţia de clienţi, business-urile din sectorul horeca se confruntă în contextul actual cu…
Nu mai puțin de 14 hoteluri afiliate la branduri hoteliere internaționale își vor deschide porțile…
A treia ediție a conferinței “Hotel Investment Conference Central and Eastern Europe & Caucasus (HOTCO)”…
Orbis Hotel Group, partener strategic al AccorHotels în Europa de Est, își continuă expansiunea dinamică…
Hotelul Pullman din București a lansat pe 20 noiembrie a.c. ediția a treia a Artist…
Radisson Blu, brandul upper upscale al grupului hotelier Radisson Hotel Group, își pregătește intrarea în…
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) transmite într-un comunicat de presă că respectă decizia…
Consiliul Concurenţei a anunțat luni, 14 ianuarie, că a sancţionat 13 agenţii de turism şi…
Guvernul a aprobat în data de 21 decembrie, prin Ordonanţă de Urgenţă, înfiinţarea unui fond…
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat, astăzi, la sediul Guvernului, împreună cu ministrul Economiei și…
Valoarea voucherelor de vacanță emise în primele nouă luni ale anului a ajuns la 230…
La 1 noiembrie au intrat în vigoare noi măsuri menite să susțină dezvoltarea turismului din…
Salariile în turism vor crește cu până la 20% în 2019, estimează reprezentanții Hospitality Management…
eTravel Conference, cel mai important eveniment național de afaceri și promovare online dedicat turismului din…
eTravel Awards, competiția celor mai bune proiecte online dedicate industriei de turism din România revine…
Aproape 50.000 de articole pot fi livrate oricând și oriunde în țară, ne spune Ioan…
Vinul Ice Wine de la crama Liliac a câștigat premiul pentru cel mai bun vin…
Pe 7 noiembrie, METRO Cash & Carry România a fost desemnat de către Hospitality Culture…
Gastronomia reprezintă o adevărată artă, iar fiecare moment al activității bucătarului este o provocare de…
Disaronno, cel mai apreciat lichior italian din lume, continuă și în 2018 seria edițiilor speciale…
Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atmosfera începuturilor fabricării berii și din…
Budureasca, producător de top de vinuri premium românești, a ales să celebreze 100 de ani…
Corin Romanescu și The President lansează Centrul de Educație Practică în Organizarea Evenimentelor Private -…
Nordic Food, jucător important în domeniul distribuției produselor alimentare premium, a încheiat un parteneriat cu…
Un târg de turism cu tradiţie pe piaţa românească, Târgul de Turism al României se va organiza şi anul acesta la Complexul Expoziţional Romexpo, în perioada 3-6 noiembrie 2011, concomitent cu ROMHOTEL - Expoziţie internaţională de...
După ce Guvernul României a aprobat la sfârşitul lunii august 2011 preluarea de către Ministerul Turismului a Cazinoului din Constanţa, în vederea reabilitării, astăzi, 5 octombrie, secretarul de stat în cadrul MDRT, Răzvan Murgeanu şi directorul...
Compania aeriană Wizz Air a anunţat pe 5 octombrie că este nevoită să anuleze 10% din zborurile din Bucureşti şi că aeroportul Băneasa va pierde astfel 40.000 de pasageri Wizz Air în sezonul de iarnă, din cauza deciziei Aeroportului Băneasa...
Pentru îmbunătăţirea serviciilor turistice oferite în România, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc le propune operatorilor de turism să acceseze fonduri europene pentru crearea unui sistem informatic performant. În acest sens, Ministerul Comunicaţiilor a lansat...
Comisia Europeană de Travel a publicat al treilea raport asupra evoluţiei turismului european în 2011 “European Tourism in 2011 – Trends&Prospects (semestrul 3), care conţine şi previziunile Comisiei pentru sfârşitul anului 2011 şi pentru anul care vine.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va implementa proiectul de promovare a brandului turistic al Romaniei cu asistenţă de specialitate din partea SC EMC SOUTH CENTRAL EUROPE SRL – The Network, ...
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…
Putem afirma cu tărie că astăzi, în România, în industria ospitalității, avem oameni de valoare, avem profesioniști, avem modele demne de urmat, dar (pentru că întotdeauna urmează un „dar”), atragem…