Compania italiană Astoria, prezentă în 130 de ţări din întreaga lume cu maşinile sale profesionale de preparare a cafelei espresso, printre care şi România, a anunţat participarea la evenimentul “Caffe Culture”, care va avea loc...
Cum va arăta industria de ospitalitate anul acesta? Iată un excercițiu pe care profesioniștii din…
Trebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din…
Puteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020…
2021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi…
Piața de HoReCa va avea, în continuare, parte de un an atipic, în care, pentru…
În vederea aplicării unor măsuri fiscale benefice pentru mediul de afaceri în contextul în care…
Hospitality Culture Institute susține necesitatea schimbării adresabilității Ministerului Economiei Antreprenoriatului și Turismului, prin Direcția Generală…
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului 224/2020, întreprinderile din domeniul turismului, structurile de cazare, de…
Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România - PATRES atrage atenția…
Grupul hotelier Accor a semnat un acord de franciză cu N&C Turism S.R.L. pentru un…
Industria hotelieră continuă să fie atractivă pentru investitori, în ciuda situației dificile și a incertitudinilor…
Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea…
Perioada de perturbare pe care o traversează industria hotelieră europeană va continua până cel puțin…
Accor anunță lansarea globală a soluției sale de cheie digitală, “Accor Key”, în conformitate cu…
65% dintre hotelieri spun că, fără sprijin guvernamental, hotelurile lor nu vor putea supraviețui după…
Anul acesta, cu toate provocările pe care le-a adus (și care încă nu s-au terminat)…
Industria hotelieră din întreaga lume parcurge o perioadă dramatică, una fără precedent, și sigur că…
Accor anunță deschiderea a două hoteluri în Sibiu, în 2023. Grupul hotelier a semnat un…
Bucătăriile din marile orașe au funcționat în ciuda pandemiei, iar sectorul delivery a menținut industria…
#IncubatorDelivery este un program gratuit, care se desfășoară în perioada 16 februarie - 15 martie…
Restograf lansează “Consultant Virtual”, primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al…
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis astăzi o nouă scrisoare…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Piața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla…
Dacă până acum ne concentram destul de mult pe anumite aspecte pentru a crește afacerile…
Reprezentanții lanțului de cafenele 5 to go anunță planuri de dezvoltare ambițioase pe termen mediu…
Lanțul de cafenele TED'S COFFEE CO., fondat de antreprenorul Vasi Andreica, continuă investițiile și anunță…
Pandemia a schimbat obiceiurile de consum ale românilor. Gătim mai mult, apelăm mai des la…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
În conformitate cu noile linii directoare publicate de EASA și ECDC privind testarea și măsurile…
Doi programatori din București au pornit un start-up prin care vor să îmbunătățească modul în…
Domaine Vinarte, prezentă în zona Olteniei cu Crama Bolovanu, în Sâmburești și Crama Stârmîna, în…
Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în NESCAFÉ® Plan, un program lansat în…
Modernizarea și transformarea digitală a afacerilor HoReCa sunt esențiale pentru a trece prin această perioadă…
În perioada sărbătorilor de iarnă, Pro Formula a pregătit o surpriză pentru afacerile HoReCa ce…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Selgros Cash & Carry România a deschis recent, în localitatea Chiajna, pe Centura București, o…
În contextul Covid-19, când vânzările pe care le aduce acest sezon industriei HoReCa nu sunt…
Acceleratorul HoReCa Business Accelerator, dezvoltat de Hospitality Culture Institute, se extinde în 2021 cu a…
Compania italiană Astoria, prezentă în 130 de ţări din întreaga lume cu maşinile sale profesionale de preparare a cafelei espresso, printre care şi România, a anunţat participarea la evenimentul “Caffe Culture”, care va avea loc...
Adoptarea unor politici adecvate în domeniul transportului şi logisticii ar putea adăuga până la 25 de miliarde de euro la Produsul Intern Brut al României până în 2025, şi ar putea duce la crearea a 150.000 de noi...
Guvernul irlandez a anunţat reducerea cu 4.5% a TVA-ului pentru bunurile şi serviciile oferite în industria Turismului, ca parte a eforturilor de a sprijini acest sector şi de a stimula crearea de noi locuri de muncă în industrie.
În urma unei investiţii de 100.000 euro, pub-ul “The Bankers” din Centrul Vechi al Bucureştiului a fost inaugurat pe 19 mai 2011. Noul pub se adresează în special clienţilor din domeniul bancar şi a fost gândit de 2 asociaţi...
David Contant, unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai apreciaţi chefs din Bucureşti, pleacă definitiv din România dupa aproape 6 ani în care a lucrat aici neîntrerupt, potrivit restograf.ro. “Dificultăţile de aprovizionare constantă...
Centrul istoric al Bucureştiului are un potenţial de profit enorm, cu toate acestea lucrările încă trenează, potrivit Ziarului Financiar. 120 de baruri, restaurante şi cafenele generează afaceri de 150 de milioane de euro pe an...
Un tur al hotelurilor şi pensiunilor din Sibiu realizat de ziarul Tribuna din Sibiu, arată că unităţile de cazare sunt pline până la refuz. Cei mai mulţi dintre cei cazaţi fac parte din companiile de teatru care participă la Festivalul Internaţional de Teatru...
După o contribuţie activă de peste 4 ani în lanţul hotelier Continental, Michele Meoni va părăsi poziţia managerială de coordonare a activităţilor operative ale companiei. Continental Hotels mulţumeşte domnului Meoni...
Care sunt principalele probleme cu care se confruntă operatorii din turism de pe litoralul românesc la începutul sezonului 2011? Costurile de operare pe litoralul românesc extrem de ridicate, percepţia greşită pe care o au turiştii români că...
A treia ediţie a Conferinţei Hoteliere şi de Turism din Transilvania se va desfăşura în perioada 8-9 iunie 2011, la Braşov. Evenimentul se adresează profesioniştilor din industria ospitalităţii şi turismului, şi este organizat de...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…