Guvernul României a adoptat în şedinţa din 24 august 2011 Strategia de privatizare a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române Tarom, prin vânzarea unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social al societăţii, potrivit...
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO), lansată recent de 7 organizații regionale, solicită Guvernului României…
IMM-urile care își desfășoară activitatea în domeniul HoReCa pot primi finanțare nerambursabilă de până la…
Hospitality Culture Institute anunță încheierea etapei de înscrieri pentru cea de-a doua ediție a acceleratorului…
Șapte organizații regionale își unesc forțele și lansează Federația Patronatelor din Industria Ospitalității (FIO) pentru…
Peste 40.000 de companii din industria ospitalității au nevoie de sprijin urgent pentru a putea…
Cum va arăta industria de ospitalitate anul acesta? Iată un excercițiu pe care profesioniștii din…
Trebuie să recunoaștem cu toții că traversăm cea mai neobișnuită, nepredictibilă și ciudată perioadă din…
Puteți acoperi pierderile parțiale din cifra de afaceri sau din rulaj suferite în anul 2020…
2021 va fi cu siguranță anul reinventării în industria HoReCa. De la introducerea unor noi…
Hotelul ibis Timișoara City Center s-a deschis pentru public la începutul lunii martie, în urma…
VISIONAPARTMENTS a semnat azi acordul de cumpărare a fostului Hotel Ramada Majestic București. Proprietatea situată…
ANA Hotels a demarat o investiție de 25 de milioane de euro în renovarea capitală…
Anul 2020 a fost pentru mulți dintre noi destul de provocator, iar domeniul HoReCa a…
Grupul hotelier Accor a semnat un acord de franciză cu N&C Turism S.R.L. pentru un…
Industria hotelieră continuă să fie atractivă pentru investitori, în ciuda situației dificile și a incertitudinilor…
Szallas.hu, cea mai mare platformă de turism online din Ungaria, a finalizat anul trecut fuziunea…
Perioada de perturbare pe care o traversează industria hotelieră europeană va continua până cel puțin…
Accor anunță lansarea globală a soluției sale de cheie digitală, “Accor Key”, în conformitate cu…
Alexandru Sautner, fondatorul Gioelia Cremeria, își extinde portofoliul de business în domeniul HoReCa prin Oliveto…
Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean se îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza…
Bucătăriile din marile orașe au funcționat în ciuda pandemiei, iar sectorul delivery a menținut industria…
#IncubatorDelivery este un program gratuit, care se desfășoară în perioada 16 februarie - 15 martie…
Restograf lansează “Consultant Virtual”, primul ghid complet pentru deschiderea, operarea și managementul de succes al…
Organizația Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) a transmis astăzi o nouă scrisoare…
Mai multe restaurante din Brașov vor oferi, timp de două luni, discounturi persoanelor care s-au…
Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții…
Gault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a…
Vedem peste tot vehiculat conceptul de trenduri, de la modă la filme și de la…
„Nimic nu mai este ca altădată!” - iată o expresie care a jalonat evoluția omenirii…
Pandemia a afectat nu doar afacerile HoReCa și angajații lor, dar și industriile conexe, cum…
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) inițiază, începând cu 17 decembrie 2020, seria de…
Alianța Pentru Turism-„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru…
Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții…
Dragoș Petrescu, una dintre cele mai cunoscute voci ale industriei HoReCa, preia președinția Romanian Business…
Echipa G4media lansează Economedia, o nouă publicație online de business axată pe antreprenoriat, politici publice…
Romanian Business Leaders (RBL) semnalează că măsurile de sprijin pentru antreprenori nu au reușit să…
Doi programatori din București au pornit un start-up prin care vor să îmbunătățească modul în…
Domaine Vinarte, prezentă în zona Olteniei cu Crama Bolovanu, în Sâmburești și Crama Stârmîna, în…
Nestlé a investit peste 320 milioane de euro în NESCAFÉ® Plan, un program lansat în…
Modernizarea și transformarea digitală a afacerilor HoReCa sunt esențiale pentru a trece prin această perioadă…
În perioada sărbătorilor de iarnă, Pro Formula a pregătit o surpriză pentru afacerile HoReCa ce…
Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reușit o performanță semnificativă în…
Guvernul României a adoptat în şedinţa din 24 august 2011 Strategia de privatizare a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene Române Tarom, prin vânzarea unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social al societăţii, potrivit...
În premieră în cadrul conferinţei Business Days din Braşov, se va organiza un concurs de artă culinară care îşi propune să promoveze calitatea bucătarilor din regiunea Braşov, mâncarea sănătoasă, dar şi restaurantele, hotelurile, firmele de catering...
Ministrul Turismului, Elena Udrea a anunţat pe 31 august că proprietarii de hoteluri şi pensiuni care nu-şi menţin clădirile în circuitul turistic vor fi taxaţi suplimentar, cu 5%. Pe de altă parte, hotelierii de pe litoral care îşi ţin deschise unităţile...
Asociaţia Litoral-Delta Dunării organizează în perioada 8-9 septembrie 2011 Târgul de Turism „Bursa Litoral - Delta Dunării 2012”, cel mai important eveniment de contractare a bazei hoteliere pentru sezonul 2012.
Cele mai performante companii din industria turismului european au fost premiate la Gala World Travel Awards 2011 pe regiunea Europa, care s-a defăşurat pe 2 septembrie în Turcia. Mai mult de 500 de companii – hoteluri, companii aeriene...
Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber 2011 ajunge pe 9 septembrie la Cluj, după 3 oraşe în care competiţia culinară a reunit atât bucătari profesionişti cât şi amatori pentru a promova conceptul de “bucătărie cultură” în rândul românilor.
Cea mai importantă ştire din industria gastronomică americană din această lună a fost aceea că Google a cumpărat ghidul Zagat. Această achiziţie nu va afecta aplicaţia Google Places, care a fost intens contestată...
Barmani de top din industria ospitalităţii din ţara noastră vor participa în perioada 14-15 septembrie la concursul naţional “De Kuyper Cup”, organizat de compania Heinrig Distribution – distribuitorul mărcii De Kuyper în România (unul dintre cei mai...
Ultima etapă regională a competiţiei culinare Metro Chef 2011 se va desfăşura în perioada 15-16 septembrie la Cluj, aceasta fiind urmată de marea finală, care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 20-21 octombrie. Marele premiu al competiţiei...
Renumitul eveniment “Săptămâna Gustului” sau “La semaine du Gout” cum i se spune în ţara de origine, se va desfăşura anul acesta şi la Bucureşti, în perioada 17-23 octombrie 2011 şi va angrena bucătari profesionişti, restaurante de top...
Sectorul de restaurante și cafenele din România va continua să se dezvolte în următorii ani, pe fondul creșterii salariilor și a puterii de cumpărare, iar apetitul în creștere al românilor…
O tendință vizibilă în ultimii ani în industria ospitalității autohtone este diversificarea conceptelor, ca urmare a apetenței în creștere a consumatorilor pentru noi experiențe...
Afară… Iarnă ca în vremea copilăriei (pentru cei mai “copți” dintre noi J), motiv de bucurie pentru unii (cei care și-au păstrat inocența și încă mai știu să-și umple sufletul…
Fără a fi, neapărat, adepții tradiționalismului, avem convingerea că întotdeauna este bine să uzăm de înțelepciunea populară care, dincolo de formă, ne „servește” principii sănătoase, îndelung testate și verificate, principii…
- Ce faci? - Mmm, muncesc! - Ne vedem mâine? - Îmi pare rău, nu pot, stau până târziu la muncă! - Cum e să fii părinte de adolescent? - Vai…
Trăim într-o lume materială, iar în iureșul target-urilor zilnice nu mai avem răgazul de a reflecta, nu ne mai permitem luxul de “a sta în loc” și de a contempla…
Ne aflăm (a câta oară și până când!?!) pe drumul binecunoscut nouă românilor: a fost adoptată (încă!) o lege ce, pe fond, tratează aspecte vitale și care își propune să…
Într-o piață sufocată de oferte, promoții și discounturi, cum mai pot fi fidelizați consumatorii? Astăzi, mai mult decât oricând, activăm într-un mediu în care loialitatea clienților tinde să dispară. Doar…
Știm cu toții că abilitatea de a atrage clienți (și ulterior de a-i păstra!) este esențială pentru succesul unui restaurant (am ales generic noțiunea de „restaurant”, deși ceea ce spunem…