Ice Wine de la crama Liliac a câștigat premiul pentru “Cel mai bun vin dulce” la gala Gault & Millau România

Ice Wine de la crama Liliac a câștigat premiul pentru “Cel mai bun vin dulce” la gala Gault & Millau România
person Horeca
access_time_filled

icewineVinul Ice Wine de la crama Liliac a câștigat premiul pentru cel mai bun vin dulce în cadrul evenimentului “Premiile pentru vinurile românești” organizat de Gault & Millau România, pe 27 noiembrie. Vinul a fost inclus si în ghidul de vinuri românești realizat de Gault & Millau, unde puteti găsi si alte trei etichete reper ale Cramei Liliac, Nectar of Transylvania, Liliac Pinot Noir Rose și Liliac Fetească Regală.

Ice Wine-ul produs de Crama Liliac în colaborare cu producătorul Kracher din Austria, unul dintre liderii mondiali în domeniul vinului de desert, este un cupaj de Neuburger și Pinot Gris.

Podgoria Lechința întrunește condițiile climatice pentru producția acestui tip de vin. Strugurii înghețați sunt recoltați manual, la o temperatură de -13°C, la începutul lunii decembrie. Mustul concentrat obținut prin presarea boabelor înghețate dă naștere unui vin în cantitate redusă și foarte dulce. Este fermentat și maturat în tancuri de inox, timp de 9 luni pe drojdie. Rezultă astfel un vin cu o culoare galben-aurie strălucitoare, care are un buchet de flori de câmp, cu arome de fructe galbene – caise, piersici, dar și lychee.

Gustativ, este proaspăt și vibrant, cu nuanțe de ananas și final cu note de fructe tropicale. Se poate servi alături de clătite cu gem de caise, Crème Brûlée, cheesecake, la o temperatură recomandată de 8°C.

cramaliliaciarna

Totodată, vinul de desert Nectar of Transylvania, realizat după metoda schilfwein, a fost clasat pe locul al doilea, având astfel șansa de a avea ambele vinuri de desert din portofoliu în topul clasificării.

Ice Wine este unul dintre vinurile cele mai greu de produs din lume, dar noi, în Podgoria Lechința la Crama Liliac, suntem binecuvântați cu una dintre regiunile din Europa unde acest lucru este încă posibil. Iarna s-a instalat deja în Transilvania așa că sperăm deja că producția 2018 va fi posibilă foarte curând. Suntem mândri că rezultatul muncii noastre dificile a fost recunoscut și prețuit ca atare de către juriul Gault & Millau, acest lucru ne și obligă ca pe viitor să menținem acest standard ridicat”, a declarat Miron Radic, CEO amb Wine Company.

icewineliliacpremii

Despre Liliac

în zilele noastre, Liliac reînvie tradiția seculară pe care Transilvania o are în viticultură. Peisajul secular și tehnica modernăcrează, pe cele 52 de hectare, o simbioză perfectă. Aici sunt create vinuri autohtone, ce cuceresc prin rafinament și complexitate. Indiferent dăcă sunt albe, roșii, roze sau irezistibil de dulci, de fiecare dată când deschidem o sticlă de Liliac, experiențe incredibile sunt pe punctul de a fi descoperite.

Astfel, în vinurile Liliac, pe lângă soiurile tradiționale românești, culese cu multă migălă și dragoste, se regăsește și un procent semnificativ de experiență internațională. Mai întâi sub îndrumarea specialistului Rudolf Krizan, care a studiat ani de zile diversele aspectele ale producerii vinului și, în prezent, sub atenta supraveghere a oenologului francez Laurent Dubreuil, lucrările din cadrul podgoriei, cât și cele din cramă se ridică la cel mai înalt grad de profesionalism. Vorbim așadar despre un consorțiu al pasionaților de vin, ce subliniază standardele ridicate ale vinului Liliac.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302