Fotolia 15910819 Subscription LCând vine vorba despre ocaziile festive, preocupările pentru a crea întregul ambient cât mai perfect devin, adesea, de-a dreptul stresante. Și cum, în cele mai multe situații, ocaziile festive sunt marcate de câte o masă, problema alegerii unui cadou potrivit este suplimentată de cea a alegerii meniului, cu preparatele și cu băuturile care să fie în armonie cu evenimentul. Aici intervine vinul, nu doar în calitatea sa de cea mai nobilă băutură, ci și în cea de cel mai elegant mijloc de comunicare.

VinulRo bilingv coperta logoLa intrarea în cel de-al zecelea an de la prima ediție tipărită, cea mai veche revistă de vinuri cu apariție lunară din România, Vinul.Ro, devine o publicație bilingvă "de conținut": recomandări de locuri, destinații turistice, evenimente și oameni de interes, mâncăruri, tradiții locale & idei. Și, firește, de vinuri care pot face faimă țării noastre în fața conaționalilor sau a străinilor care ne vizitează.

foodFood Bloggers Conference revine pe 12 decembrie cu editia de iarna! Evenimentul, care va avea loc la Radisson Blu Hotel, se adreseaza tuturor celor pasionati de gatit si de blogging deopotriva si reuneste bloggeri, jurnalisti si fotografi culinari, specialisti si branduri renumite din industrie. 

poza p362017 A FOST ANUL ÎN CARE LUCRURILE AU DEVENIT CLARE: FEMEILE CONTINUĂ SĂ CUMPERE DIN CE ÎN CE MAI MULT VIN.

Vânzările vinului se înclină spre populația feminină. Femeile sunt cele care au cumpărat mai multe vinuri în 2017 și tot ele sunt cele care se orientează tot mai puțin către bere și băuturile spirtoase.

24293875 133644063991304 7830137611975107409 nÎn ziua de 2 decembrie, sediul Comitetului Olimpic Român din Complexul Izvorani - Snagov a găzduit cea de-a 15-a ediție a Concursului Național Maître d’Hotel. Evenimentul, organizat de către Asociația Națională a Maître d’Hotel - România (A.N.M.H.), condusă de Nicolae Pupăză, a demonstrat că un concurs național este cu totul altceva decât servitul într-un restaurant. El creează emoții, ambiții și poate marca clipe memorabile în cariera profesională a participanților.

 

vizual 002VINCON ROMANIA, unul dintre cei mai mari producători de vinuri și vinars din România, lansează luna aceasta un nou brand pentru iubitorii de vin. Sigillum Moldaviae propune o gamă de vinuri cu denumire de origine controlată, care provin din podgoriile Huși, Odobești și Panciu, podgorii moldovenești recunoscute pentru vinurile de calitate.

 

p44Se numără pe degete inovațiile din ultimii 10 ani care au contribuit direct la succesul restaurantelor din Europa de Vest și America de Nord. Berea craft (sau artizanală) este una dintre ele – doar în ultimii 5 ani, numărul micro-berăriilor care produc bere craft s-a dublat în Uniunea Europeană, o creștere spectaculoasă având în vedere că, pentru aceeași perioadă, consumul de bere a stagnat (sursa: Brewers of Europe). Berea craft americană a avut același succes, cota de piață a berii craft în SUA dublându-se de la 5,7% în 2011 la 12,3% în 2016 (sursa: Brewers Association).

Numar revista

Cele mai citite articole

Prev Next