somelieronlineÎn Dicționarul Explicativ Român, somelierul este „o persoană responsabilă cu administrarea și servirea vinurilor (a oricărui tip de băutură alcoolică) într-un restaurant sau o cramă”. Acum un an, explicația din DEX era una cât se poate de corectă și de cuprinzătoare, astăzi, la un an de “pandemie”, aș introduce un nou termen: somelierul din online.

Citeste mai mult ...

tendinteinfarfurieVedem peste tot vehiculat conceptul de trenduri, de la modă la filme și de la cafea la destinații de călătorie. Dar ce înseamnă aceste trenduri, cine le decide și cum ajung ele să fie relevante pentru fiecare dintre noi? Prima observație vine din faptul că sub conceptul de trenduri se fac mai ușor înțelese marile schimbări prin care trece societatea la un moment dat. Și că despărțirea lor pe domenii de interes...

Citeste mai mult ...

vanzarevinuriinonline„Nimic nu mai este ca altădată!” - iată o expresie care a jalonat evoluția omenirii, marcând nostalgic schimbările apărute de la o generație la alta. În ultimele decenii, însă, parcă timpul nu mai are răbdare și aceste schimbări se succed cu o viteză din ce în ce mai mare, afectând fiecare mic univers din care este compusă existența umanității. Vinul, alimentul care ne însoțește de la naștere până la moarte, nu putea fi exceptat.

Citeste mai mult ...

relatiehorecafurnizoripandemiePandemia a afectat nu doar afacerile HoReCa și angajații lor, dar și industriile conexe, cum este cea a furnizorilor de food&beverages. Începând cu martie 2020, luna în care restaurantele au fost supuse primelor restricții, relațiile dintre producătorii din întreaga lume și proprietarii de localuri și hoteluri s-a schimbat, atât pentru că volumele au scăzut drastic, dar și pentru că închiderea granițelor...

Citeste mai mult ...

andreipopaAm observat că la o anumită etapă de prezentare a vinului, unii oaspeți se pierd și nu știu ce să facă. Unii încep să future dopul în fața nasului, alții iau o înghițitură cu o privire îngândurată, își clătesc gura cu vin și dau din cap cu semnificație, acceptând această procedură ca un ritual de protocol. Înainte să vă povestesc despre ritualul de prezentare și servire al vinului...

Citeste mai mult ...

SO Aero Cluj F1La începutul lunii martie, Lagardère Travel Retail a deschis o nouă cafenea So!Coffee în Aeroportul Internațional Avram Iancu - Cluj, terminalul plecări internaționale. Cu o suprafață de 85 mp, acesta este cel mai mare coffee-shop în stil american operat de Lagardère Travel Retail în aeroporturile din România. Investiția se ridică la peste 100.000 de euro...

Citeste mai mult ...

Solidar SocialAsociația Adi Hădean anunță extinderea proiectului Solidar Social și deschiderea unei cantine umanitare în Constanța. Aceasta va deservi zilnic 120 de beneficiari din două localități, Albești și Negru Vodă. Acțiunea se desfășoară la Restaurantul Apus de Soare din incinta Hotelului Scandinavia, începând din data de 8 martie.

Citeste mai mult ...

sergiunedeleaÎn ultima perioadă, facem cu greu față abundenței de vinuri care efectiv ne-a inundat piața. Evident nu este un lucru rău, aș putea spune chiar că ne place. La fel de evident trebuie, ca în paralel cu minunatul lichid, fie autohton fie de import, să patrundă și informația corect, care să ne ajute să discernem în haosul numeroaselor etichete. Pentru început, propun să cunoaștem...

Citeste mai mult ...