revinocheeseandwineBrânza, un aliment cunoscut din cele mai vechi timpuri, este produsă în România într-o diversitate de sortimente din ce în ce mai mare. Importanța acordată de producători crește de la an la an datorită cererii de pe piață, dar și potențialului oferit de terroir. “Am fost surprinsă plăcut să descopăr o multitudine de tipuri de brânzeturi care sunt realizate 100% în România”...

Citeste mai mult ...

cerealcrunchLa aproape doi ani de la lansarea conceptului în România, Cereal Crunch a deschis pe 15 februarie cel de-al doilea cereal bar din București, la Universitate, pe Hristo Botev 1. Meniul include peste 100 de tipuri de cereale din toate colțurile lumii, 16 tipuri de lapte și peste 20 de toppinguri, precum și sucuri, cafea sau smoothie.

Citeste mai mult ...

christinameinlChristina Meinl, Head of Innovations Julius Meinl Coffee Group, este noul președinte al Asociației Cafelei de Specialitate (SCA). Aceasta și-a început activitatea în cadrul Asociației la 1 ianuarie 2020 alături de alți șase membri noi ȋn consiliul de administrație. Christina Meinl este moştenitoarea grupului austriac Julius Meinl...

Citeste mai mult ...

danrobinsonMembrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de Președinte pe Dan Robinson, Managing Director HEINEKEN România. Începând cu 1 ianuarie 2020, Dan Robinson a preluat această poziție de la Lucian Ghinea, Director General Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors, care a reprezentat Asociația în aceeași calitate...

Citeste mai mult ...

consumceaihorecaÎn ultimii ani, consumatorii români și-au rafinat gusturile și preferințele și în materie de ceaiuri, ceea ce a dus la o diversificare a ofertei de ceaiuri din locațiile HoReCa, precum și la creșterea investițiilor în locații de tip ceainării. Cum a evoluat consumul de ceai în segmentul HoReCa, ce tendințe și obiceiuri de consum se conturează...

Citeste mai mult ...

connaiseurfaraifose184 de pagini de educație despre vin pusă în cuvinte pe care le folosim în fiecare zi - aceasta este cartea publicată recent la Editura GastroArt și semnată de cel mai vechi jurnalist de vin din România, Cezar Ioan. “Connaisseur fără ifose / Tot ce au vrea să știi despre vin. Și ceva în plus” concentrează experiența dobândită de autor în cei 17 ani de activitate...

Citeste mai mult ...

targuridevinromaniaToamna este, prin tradiție, anotimp al vinului. Schimbările climatice și, cel puțin în egală măsură, cele ale mentalităților au transferat acest atribut și asupra celorlalte anotimpuri. Tot a vinului a devenit și primăvara, că se schimbă listele. Și vara, că apar pe piață vinurile șlefuite îndelung în crame și în pivnițe. Și, desigur, și iarna, că vin cadourile.

Citeste mai mult ...

consumsinglemaltAnul 2020 va fi un an de referință pentru industria producătoare de whisky din România, datorită lansării primului single malt autohton, se arată într-un comunicat emis de Alexandrion Group. La nivel național, conform Audit Retail Nielsen, consumul de whisky single malt a crescut cu peste 13% în primele opt luni ale anului 2019, reprezentând o cotă de 2%...

Citeste mai mult ...

Numar revista