scoalabrutaripuratosPuratos, lider global în producția de ingrediente pentru brutărie, patiserie-cofetărie și ciocolaterie, va deschide în luna octombrie, în România, o Școală de brutărie și cofetărie, unde va pregăti tineri din comunități defavorizate pentru meseriile de brutar, cofetar și ciocolatier. În prezent, grupul are școli de brutărie în mai multe țări, precum India...

Citeste mai mult ...

congresulnationaldegastronomiesivinCea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și Vinurile din România - organizat de Vinul.ro, Rare Foods Services și gastroart.ro în colaborare cu Academia de Studii Economice din București - va avea loc marți, 16 aprilie, în Aula mare a ASE. Evenimentul pentru o gastronomie românească inspirată din tradiția veritabilă și adus în modernitatea...

Citeste mai mult ...

solinaSolina România, cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România și unul dintre jucătorii importanți la nivelul pieței Est Europene, dorește să asigure toți partenerii din industria HoReCa, ca urmare a incediului de la fabrica din Alba Iulia, de continuarea colaborării, precum și de respectarea angajamentelor...

Citeste mai mult ...

prowein2019La 25 de ani de la prima sa ediție, ProWein este astăzi cel mai mare târg de vinuri și băuturi spirtoase de la nivel mondial, reunind, în luna martie a fiecărui an, în Düsseldorf (Germania), cei mai relevanți specialiști din domeniu: de la vinicultură și producția de băuturi, până la importatori, comercianți, specialiști din gastronomie și întreaga industrie a ospitalității.

Citeste mai mult ...

carnivale 1Grupul Fratelli s-a extins de la începutul acestui an în sudul Bucureștiului cu două noi locații la parterul clădirilor de birouri Vastint din Splaiul Unirii 165, cu Biutiful Downtown și Carnivale Food Market, primul food market cashless exclusiv. Începând din 28 ianuarie 2019, Carnivale Food Market reunește sub același acoperiș șase vendori din zone culinare diferite...

Citeste mai mult ...

formareasomelierilorSomeleria este o profesie considerată de mulți ca una exotică, adesea chiar cu accente ezoterice. Poate și datorită ținutei, poate și datorită anumitor episoade din ritualul de servire al vinului, dar și al altor băuturi, care sunt percepute de publicul neinițiat ca adevărate momente de magie în care somelierul jonglează cu o largă paletă de culori, arome și gusturi.

Citeste mai mult ...

bucatariaromaneascaPoate că nu există subiect în lumea gastronomică românească mai controversat decât poziţionarea faţă de bucătăria tradiţională. Avem, pe de-o parte, conservatorii care nu acceptă pentru nimic în lume reinterpretări moderniste sau îndepărtări de la reţetele clasice, regionalismele fiind singurele libertăți pe care le pot tolera, iar, de partea cealaltă...

Citeste mai mult ...

pestesalbaticalaskaÎn ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere incontestabilă în ceea ce privește pescuitul, la nivel global, iar acest lucru derivă din dezvoltarea acvaculturii. Pescuitul peștelui sălbatic este în continuare o sursă importantă pe piața de specialitate, însă, vorbind de o resursă limitată, este nevoie de reglementări stricte care să prevină dezechilibrul faunei...

Citeste mai mult ...

Numar revista

Cele mai citite articole

Prev Next

banner aprilie