bucatariaromaneascaPoate că nu există subiect în lumea gastronomică românească mai controversat decât poziţionarea faţă de bucătăria tradiţională. Avem, pe de-o parte, conservatorii care nu acceptă pentru nimic în lume reinterpretări moderniste sau îndepărtări de la reţetele clasice, regionalismele fiind singurele libertăți pe care le pot tolera, iar, de partea cealaltă...

Citeste mai mult ...

pestesalbaticalaskaÎn ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere incontestabilă în ceea ce privește pescuitul, la nivel global, iar acest lucru derivă din dezvoltarea acvaculturii. Pescuitul peștelui sălbatic este în continuare o sursă importantă pe piața de specialitate, însă, vorbind de o resursă limitată, este nevoie de reglementări stricte care să prevină dezechilibrul faunei...

Citeste mai mult ...

chefideromaniaAtunci când ai șansa să intri în lumea culinară sau gastronomică nu te mai saturi și nu îți mai vine să renunți la ea. Să fi îndrăgostit de mâncare, în alt sens decât în acela de a mânca mult, creează dependență. Asta mi s-a întâmplat și mie de câțiva ani încoace, de când am intrat, prin natura job-ului meu, în lumea bucătarilor. Îmi place să spun că dacă întâlnești...

Citeste mai mult ...

fondatorii5togoFondatorii lanțului de cafenele 5 to go, Radu Savopol și Lucian Bădilă, au în plan pentru următorii doi ani deschiderea a încă 100 de unități în România și extinderea conceptului peste granițele țării, după ce în anul 2018 au deschis 40 de unități (ajungând la un total de 100) și aproape și-au dublat cifra de afaceri.

Citeste mai mult ...

productiebereromaniaCu o producție de 16,05 milioane hectolitri, România a ocupat anul trecut locul opt în rândul țărilor mari producătoare de bere din Uniunea Europeană, potrivit celui mai recent raport publicat de organizația Berarii Europei. România a succedat Cehia, la doar un loc distanță, reușind să devanseze însă Italia. Clasamentul european al țărilor producătoare de bere...

Citeste mai mult ...

vinurilemanoirCompania românească Le Manoir, specializată în importul și comercializarea produselor gastronomice și băuturilor alcoolice fine, demarează, începând cu această lună, distribuția de vinuri românești în Franța. Noua divizie de activitate a companiei a fost lansată oficial pe 8 decembrie, printr-un eveniment de o zi, ce a avut loc la Ambasada Română de la Paris, de la Hôtel de Béhague.

Citeste mai mult ...

unichefUniChef România este un proiect educațional pentru bucătari organizat de Unilever Food Solutions începând din anul 2016 și reunește bucătari profesioniști din toată țara. În cadrul UniChef ne dorim să inovăm domeniul gastronomic românesc și să creăm un spațiu de învățare în care Chef-ii să își poată împărtăși cunoștințele. La UniChef, bucătarii învață în mod practic...

Citeste mai mult ...

scrumbiadunareRomânia are, începând cu 3 decembrie, un nou nume pe lista produselor recunoscute oficial, la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată a primit aprobarea Comisiei Europene pentru a deveni produs cu indicație geografică protejată (IGP), se arată într-un comunicat emis de Reprezentanța Comisiei Europene în România. 

Citeste mai mult ...

Numar revista

Cele mai citite articole

Prev Next