liliacsparklingCrama LILIAC lansează o nouă etichetă, primul vin spumant din portofoliul său - Sparkling by Liliac. Vinul este produs prin metoda tradițională (methode champagnaise), în cupaj de Fetească Albă și Chardonnay, fiind astfel o alegere excelentă pentru sezonul de vară. Producția vinului Sparkling se face după ce acesta este ținut pe drojdie timp de 30 de luni.

Citeste mai mult ...

winebaruriAn de an, în peisajul bucureștean apar anual 2-3 noi magazine specializate de vinuri sau wine baruri menite să completeze harta deja conturată cu preponderență în ultimii cinci ani. Astfel că, în acest moment, în Capitală există un total de circa 50 de wine baruri și shopuri, unele dedicate în exclusivitate vinurilor, iar altele care oferă pe lângă acestea...

Citeste mai mult ...

vinurilocaleTrăim o nouă vară, cu o nouă vacanță, cu mai vechi sau mai noi experiențe senzoriale. Anotimp dedicat prin excelență călătoriilor, vara aduce cu sine oportunitatea deschiderii de noi porți spre cunoaștere. Fiecare dintre noi își dorește în acest anotimp să cunoască locuri noi, patrimoniul lor cultural, dar și pe cel senzorial. În acest context, cel mai bun ghid la care putem apela este Vinul.

Citeste mai mult ...

mironradicNumărul consumatorilor de vin avizați, “connaisseuri” care merg în locațiile HoReCa și caută vinuri de calitate, este în creștere în România, crede Miron Radic, General Manager amb Wine Company, care spune că românii apreciază din ce în ce mai mult vinurile de la cramele boutique, crame care în ultimii ani au dat tonul pe piață...

Citeste mai mult ...

hubceleratorfoodDupă 5 ediții ale programului Hubcelerator, în care s-a adresat antreprenorilor la început de drum din industrii variate, Impact Hub Bucharest lansează o ediție specială a acceleratorului și se adresează anul acesta antreprenorilor care vor să lanseze un startup inovator în industria alimentară. Peste 130 de startup-uri au trecut prin Hubcelerator...

Citeste mai mult ...

risipaalimentaraProducătorii, distribuitorii, comercianții și operatorii HoReCa vor beneficia de un tratament fiscal favorabil dacă aleg să doneze produsele alimentare aflate aproape de expirarea datei durabilității minimale. Prevederile au fost introduse în legea 200/2018 pentru modificarea legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare...

Citeste mai mult ...

baristarazvanungureanuStarbucks, cel mai mare lanț de cafenele din lume, și-a desemnat campionul barista Starbucks România 2018, Răzvan Ungureanu. Răzvan a participat în finala desfășurată pe parcursul a patru ore la Starbucks Reserve din București, alături de alți cinci artiști ai cafelei Starbucks din toată țara. Descoperirea universului cafelei este una dintre activităţile Starbucks...

Citeste mai mult ...

consumbereApetitul românilor pentru bere este tot mai mare de la an la an, pe fondul creșterii nivelului de trai, a dezvoltării ofertei și a investițiilor masive în publicitate. Piața berii a crescut în ultimii cinci ani cu aproape 20%, iar în acest an ar putea depăși pragul de 4 miliarde lei, arată o analiză realizată de KeysFin. La finalul anului trecut, pe piața din România activau...

Citeste mai mult ...

Numar revista

Cele mai citite articole

Prev Next

banner aprilie