alaskagatesteromaneste6 bucătari profesioniști, recunoscuți în peisajul culinar românesc, au oferit, în primăvara acestui an, o adevărată demonstrație de talent, viziune și creativitate în cadrul concursului "Peștele și fructele de mare din Alaska în bucătăria tradițională românească”, organizat de Alaska Seafood Marketing Institute. Scopul concursului a fost informarea bucătarilor profesioniști...

Citeste mai mult ...

proiectnodverdeFolosirea ingredientelor locale reprezintă un “must” pentru un restaurant care pune accent pe prospețime, calitate și gust, iar în ultimii ani se observă în rândul bucătarilor români o deschidere și o aplecare mai mare către producătorii locali și produsele acestora. Din dorința de a scoate din anonimat micii producători și resursele locale și de a-i pune în contact...

Citeste mai mult ...

winemarkPrima conferință internațională din România dedicată profesioniștilor din industria vinului și specialiștilor în marketing și comunicare din acest domeniu va avea loc în data de 10 iunie, la Teatrul Național București. Potrivit organizatorilor, dată fiind evoluția pieței vinului de pe plan local, “a venit momentul să celebrăm realizările notabile ale experților...

Citeste mai mult ...

realizarelistavinrestaurantDe-a lungul timpului, în diverse ocazii, am scris mai multe articole despre lista de vin, fără a epuiza nici pe departe subiectul. Despre ea se pot spune multe: cum se face, când se face, cum se redactează, cum se utilizează ș.a.m.d. De fiecare dată am insistat asupra faptului că lista de vin nu este un element aleatoriu în schema afacerilor din HoReCa...

Citeste mai mult ...

cramaasconiAsconi Winery, una din cramele de top din Republica Moldova, care exportă aproape 98% din producția sa de vin în țări din Europa, Asia, Africa, America de Nord sau Australia, anunță oficial intrarea pe piața din România. Vinurile produse de crama Asconi sunt aduse în România de Wine Art Office, care este importator exclusiv pentru piața din România.

Citeste mai mult ...

revinofairÎn perioada 11 - 13 mai 2019 are loc salonul de vinuri și turism viticol „ReVino Bucharest Wine Fair” la hotel Novotel în București. Evenimentul este organizat de CrameRomania.ro și Revino.ro și se află la a patra ediție. Salonul își continuă misiunea de a promova vinurile de calitate, de a-l ajuta pe consumator să descopere drumul vinului...

Citeste mai mult ...

agorafloreascaGrupul Wild Culinary Studio, care operează în prezent brandul Raionul de Pește, va inaugura în luna mai cel mai mare concept din cadrul grupului. Situat în complexul Agora Floreasca din București, Calea Floreasca 111-113, noul concept va funcționa sub denumirea Raionul Floreasca și se va deschide pentru public pe 6 mai 2019.

Citeste mai mult ...

Numar revista