Se lansează prima asociație de street-food din România

Prima asociație de street-food din România se lansează la Cluj-Napoca, în data de 8 iulie a.c. Asociația se va numi “Street Food Revolution” și își propune să creeze un cadru legal care să permită dezvoltarea unei culturi gastronomice de stradă veritabilă, durabilă și sustenabilă, spun inițiatorii mișcării, într-un comunicat. 

Lansarea asociației se va face în cadrul primului 'Street Food Summit' din România ce se va desfășura pe 8 iulie, de la ora 11.00, la Crush Wine Bar, unde va fi invitat celebrul Chris Barber (care a fost bucătarul Prințului Charles timp de 11 ani), alături de Chef Foa, promotor și ambasador al conceptului street-food în România.

Asociația Street Food Revolution a fost un pas firesc pentru noi în 2017. De la primele noastre interacțiuni cu chefi bucătari de street-food am descoperit dorința acestora de a se dezvolta, de a-și pune în evidență creativitatea și cel mai important, de a oferi publicului cât mai multe experiențe inedite. Ne-am dorit foarte mult să implementăm un cadru legal în care acești oameni să poată crește și să ofere produse de calitate. Așadar, prin intermediul acestei asociații noi încercăm să le oferim suport și șansa de a se concentra pe produs și nu pe tot ceea ce înseamnă dificultăți administrative, lipsa furnizorilor și a locațiilor de desfășurare, comunicare cu autoritățile locale sau legislație neclară. Prin intermediul asociației vom forma de fapt un cadru legal care să permită dezvoltarea unei culturi gastronimice <de stradă> veritabilă, durabilă și sustenabilă.”, declară Călin Câmpean, Președintele Asociației Street Food Revolution și Comercial Manager Street FOOD Festival.

streetfoodsummit

Conceptul Street Food Revolution a creat un nou trend în România printre iubitorii de mâncare, dar și în rândul chefilor pasionați, care au îndrăznit să lase bucătăriile restaurantelor în favoarea experiențelor culinare create în stradă. Astfel s-a creat un HUB al bucătarilor proprietari de restaurante pe roți, denumite food-trucks.

Lansarea oficială a programului asociației precum și planurile de viitor vor fi discutate în cadrul conferinței Street Food Summit după cum urmează:

Sâmbătă, 8 iulie, ora 11.00

Inaugurarea Asociației Street Food Revolution - invitați: Constantin Covaliu (General Manager Street FOOD Festival) și Călin Câmpean (Președintele Asociației Street Food Revolution)

Pannel 1: Street Food Experience&Trends - invitați: Chef Nicu Craciun- Cimbru, Chef Marius Muresan- Home Garden Food Truck, Chef Alexandru Rada- Gourmet Street Food.

Pannel 2: Food Business&Street Food Evolution - invitați: Chef Foa (Florin Scripca - unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România, promotor al conceptului street-food) și Chris Barber (chef renumit și premiat la nivel mondial, mentor al unor chefi de top, creator al unor restaurante distinse cu stele Michelin, a fost bucătarul Prințului Charles timp de 11 ani, în prezent fiind consultant de ospitalitate și CEO al propriei sale companii de consultanță: Catering Food Business Solution).

Pannel 3: Legislative terms of Street Food Business - invitați: reprezentanți ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și ai autorităților locale.

Street Food Summit va debuta în cadrul celui mai mare Street FOOD Festival care va avea loc în perioada 6 - 9 Iulie pe Aleea Stadionului din Cluj-Napoca. Evenimentul de la Cluj face parte din turneul culinar care a bucurat deja peste 180.000 de gurmanzi în Oradea, Iași, Sibiu și Arad și va pleca mai departe în Brașov, Bacău, Alba Iulia și Timișoara.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Cele mai citite articole

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok