A 4-a ediție Fête de la Gastronomie va avea loc în perioada 22-24 septembrie

Cea de-a patra ediție a Fête de la Gastronomie / Sărbătoarea gastronomiei, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, va avea loc în perioada 22-24 septembrie, invitatul special al acestei ediții fiind chef Fabrice Giraud, deținătorul unei stele Michelin.

Tema ediției de anul acesta este „Au coeur du produit - În inima produsului”, care își propune să pună în evidență importanța calității produselor folosite în universul gastronomiei și mai ales diversitatea și bogăția produselor franțuzești.

Evenimentul este organizat pentru al patrulea an consecutiv de către Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France alături de partenerii lor.

fetedelagastronomie

Fête de la Gastronomie / Sărbătoarea gastronomiei s-a răspândit și la nivel internațional, pentru a promova produsele franțuzești atât în rândul experților, cât și în rândul publicului larg.

Evenimentul urmărește să evidențieze oferta turistică gastronomică a Franței, să pună în valoare bogăția și calitatea ingredientelor gastronomiei franceze, să încurajeze profesioniști din domeniul gastronomic valorizând calitatea muncii lor și să ofere noi perspective atât pentru specialiști, cât și pentru amatori.

Fabrice Giraud, chef cuisinier la restaurantul Maison Blanche din Paris și invitatul acestei ediții, și-a început cariera în restaurante de renume precum «Chantecler du Negresco» la Nisa, «Grande Cascade» din Paris sau «Hôtel de Paris» din Monaco, unde a lucrat alături de celebrul chef Alain Ducasse.

În 1999, a început să lucreze la un nou restaurant « Le Pain et le Vin » din Bruxelles, care a primit rapid o stea Michelin. Originar din sudul Franței, chef Fabrice Giraud aduce soarele de pe Coasta de Azur în fiecare dintre preparatele sale, pe care le îmbogățește mereu cu noi arome descoperite în călătoriile sale prin lume.

Consultați pagina de Facebook a evenimentului pentru a regăsi lista completă a evenimentelor propuse: facebook.com/fete.gastronomie.roumanie.

Context

În 2010, “le repas gastronomique à la française” a fost înscris în patrimoniul imaterial al umanității cu tot ce presupune acesta: produse locale, de bună calitate, selecție de preparate, din locuri diferite, “mariajul” între bucate și vinuri, arta de a aranja masa, conversația. De atunci, în fiecare an, Franța celebrează această recunoaștere printr-o sărbătoare a gastronomiei: timp de trei zile în toate restaurantele, bistrourile, barurile și piețele din Franța, oamenii degustă feluri de mâncare pregătite de maeștri bucătari cu cele mai alese produse.

Sărbătoarea s-a răspândit și în afara Franței, în acele locuri unde gastronomia franceză este apreciată, pentru a face plăcere “connaisseur”-ilor, sau acolo unde este mai puțin cunoscută, pentru a promova produsele franțuzești și a sensibiliza publicul larg să consume cu plăcere produse de bună calitate.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok