Comunicat Asociația Națională a Maître d’Hotel din România (A.N.M.H.),

24293875 133644063991304 7830137611975107409 nÎn ziua de 2 decembrie, sediul Comitetului Olimpic Român din Complexul Izvorani - Snagov a găzduit cea de-a 15-a ediție a Concursului Național Maître d’Hotel. Evenimentul, organizat de către Asociația Națională a Maître d’Hotel - România (A.N.M.H.), condusă de Nicolae Pupăză, a demonstrat că un concurs național este cu totul altceva decât servitul într-un restaurant. El creează emoții, ambiții și poate marca clipe memorabile în cariera profesională a participanților.

Concurenții înscriși în această ediție, șefi de sală și chelneri care activează în domeniul HoReCa din toată țara, au avut posibilitatea să-și demonstreze abilitățile profesionale în fața unui juriu de specialitate, format din personalități consacrate din industria de profil. Juriul prezidat de Sergiu Nedelea, a fost alcătuit din Cornelia Toma, Virgil Mănescu, Florin Voica, Daniel Zottu, Cristian Grigore, Liliana Bucătaru, Bogdan Dumitrescu, Aurelian Luca, Adrian Jipa, Mihai Ciucur. Complexitatea meseriei de maître d’hotel s-a reflectat și în probele competiției. Concurenții nu au avut deloc o misiune ușoară, trebuind să treacă atât de o probă teoretică destul de complexă, care le-a pus la încercare cunoștințele, o probă de decantare și o probă de îndemânare în pregătirea la gheridon a unui preparat pe bază de fructe de mare și a unui desert. 

„Din punct de vedere profesional, maître d’hotel reprezintă cea mai complexă poziție într-un restaurant și el trebuie să fie omul cel mai bine pregătit profesional din restaurant. Somelierul face somelărie, chelnerul e chelner, dar șeful de sală e altceva. El este peste toți, organizează, coordonează, dirijează, este precum dirijorul unei orchestre”, a declarat Niculae Pupăză Președintele A.N.M.H.
Patru competitori au ajuns în Finală unde și-au disputat Marele Premiu - „Trofeul Marian Bugan 2017” și cele trei locuri de pe podium. Marele Premiu - Trofeul „Marian Bugan" poartă numele celui care, după 1990, a fost inițiator al noului curent din restaurația românească și fondator al primei școli superioare de învățământ turistic privat din România.

În urma probelor din Finală, premiile au fost adjudecate astfel: Marele Premiu - „Trofeul Marian Bugan 2017” – Severică Ionel Duru, de la Nor Sky Tower; locul I – Victor Dumitru, de la Trattoria Verdi; locul II - Cristian Szekely, de la Vino București; locul III - Cezar Georgian Nuțică, de la Andy’s Food. De asemeni, juriul a acordat și patru mențiuni speciale: Gabriel Hornet, de la Iaki Mamaia; Ovidiu Gagenel, de la Trattoria Buongiorno; Nicolae Neacșu, de la Restaurant C.C.A.; Robert Dumitrescu, de la Wine Ambassador.


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok