Lucian Ghinea este președintele Asociației Berarii României în 2018

lucianghineapresedinteberariLucian Ghinea, Directorul General Bergenbier SA este începând cu luna ianuarie 2018 noul președinte al Asociației Berarii României. Acesta a preluat ștafeta de la Shachar Shaine, președintele United Romanian Breweries Bereprod (URBB), care a asigurat președinția asociației pe parcursul anului 2017.

"Sunt onorat să preiau funcția de Președinte al Asociației Berarii României care îmi revine pentru a doua oară, într-un interval de trei ani.”, a declarat Lucian Ghinea, Președinte Berarii României. “Încep acest nou mandat cu determinarea de a continua proiectele derulate de Asociație, în totalitate orientate spre dezvoltarea durabilă a sectorului și culturii berii în România. În ceea ce privește așteptările legate de anul în curs, sper într-o evoluție pozitivă a pieței berii. Experiența anilor anteriori ne-a demonstrat însă că un trend ascendent pe piața berii este posibil doar dacă eforturile producătorilor de bere locali sunt completate de stabilitate și predictibilitate la nivel economic și fiscal.”, a adăugat Lucian Ghinea. 

Cu un nivel zero al evaziunii fiscale, producția de bere rămâne unul dintre factorii importanți în generarea creșterii economice la nivelul întregii țări, în special datorită caracterului său profund național: peste 97% din berea consumată în România este produsă local, iar peste 70% din materiile prime agricole folosite pentru producerea berii provin chiar din România. Ca o consecință imediată a acestui fapt, la nivelul întregii țări, sectorului berii i se datorează peste 85.000 locuri de muncă, generate direct și indirect.

Doresc să îi mulțumesc domnului Shachar Shaine, Președinte al Asociației în 2017, pentru contribuția sa susținută la derularea cu succes a activității Asociației într-un an cu foarte multe provocări pentru piața locală a berii”, a completat Lucian Ghinea.

Lucian Ghinea este în prezent Director General Bergenbier SA, o companie Molson Coors. Lucrează în cadrul Grupului din care face parte Compania Bergenbier SA de 12 ani, cu o pauză de un an și jumătate în perioada 2008 - 2009. Are o experienţă vastă în industria berii din România, dar şi în FMCG şi retail din perioada în care a activat în domeniul consultanţei în afaceri.

Asociația Berarii României reprezintă un veritabil simbol al sectorului berii de la noi din țară. În cei 14 ani de existență, Asociația Berarii României s-a impus atât la nivel local, cât şi internaţional, ca o voce comună a membrilor săi, reușind să transmită mediului de afaceri, consumatorilor și instituţiilor statului, valorile care îi guvernează deopotrivă. 

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: BERGENBIER SA, HEINEKEN România, UNITED ROMANIAN BREWERIES BEREPROD, URSUS BREWERIES și MARTENS, alături de microberăria CLINICA DE BERE. Împreună, cei șase producători furnizează peste 80% din cantitatea de bere consumată în România. Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: SOUFFLET MALT ROMANIA și ASOCIAȚIA PRODUCĂTORILOR DE HAMEI.


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok