Compania Le Manoir intră pe piața distribuției de vinuri

lemanoirCompania românească Le Manoir, specializată în importul și comercializarea produselor gastronomice și băuturilor alcoolice fine, anunță intrarea pe piața distribuției de vinuri, începând cu luna februarie 2018.

Portofoliul de distribuție al societății include peste 100 de producători din întreaga lume, dintre care se remarcă prestigioasele case de vinuri Grands Crus de Bordeaux, dar și nume precum Opus One Winery, California, SUA, Porto Grahams, Valea Douro, Portugalia, Penfolds, Australia, La Spinetta, Piemonte, și Querciabella, Toscana, Italia, Joseph Drouhin, din regiunea Bourgogne, Champagne Bollinger (furnizorul oficial al Casei Regale Britanice), Château Miraval, Provence, Franța (domeniul deținut de Brad Pitt și Angelina Jolie, avându-l că vinificator pe Marc Perrin, proprietar al faimosului Château de Beaucastel, din Rhône), Davino, Vitis Metamorfosis, din Dealu Mare, sau Avincis, din Drăgășani.

Compania livrează, în prezent, peste 1000 de etichete de vinuri, precum și o selecție de Armagnac de la celebra casă Château de Laubade, acoperind atât gamele de intrare ale producătorilor, cât și pe cele medii și înalte, pentru a reuși, astfel, să răspundă solicitărilor unui număr ridicat de profiluri de clienți business-to-business din sectoarele de retail și HoReCa. De asemenea, Le Manoir beneficiază de un stoc important, pe care îl împarte cu magazinele de gastronomie și băuturi, Comtesse du Barry.

Operațional, am furnizat produse și în trecut unui număr ridicat de restaurante, magazine și hoteluri din București și din țară, prin companii de distribuție, însă acum o vom face și direct. Anul acesta, am decis să preluăm integral această linie de afaceri, asigurându-ne, astfel, de buna desfășurare a tranzacțiilor și a livrărilor, de la momentul achiziției de la castele, până la livrarea către clientul din România. Avem o experiență de peste 14 ani în importul de vinuri, cu o cotă importantă din piața produselor premium, așa că intrarea pe zona de distribuție, prin compania pe care eu și familia mea o deținem în totalitate, a fost un pas natural, o dezvoltare firească a afacerii.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

În prezent, societatea colaborează deja cu restaurante de top din Capitală, printre care Casa di David, Prime (Radisson), Cantine de Nicolai, Mozzafiato Ristorante & Bar sau Nuba, precum și cu restaurantele din grupul de firme din care face parte - Le Bistrot Français, SushiRoom și La Vinuri. Mai mult, prin parteneriatul cu distribuitorul Tepasso, ce operează în Transilvania, compania are resursele logistice necesare pentru a acoperi eficient întreaga țară.

Operațiunile de distribuție vor reprezenta o prioritate anul acesta. Ne așteptăm că această nouă arie să genereze o cifră de afaceri de 1000000 de Euro, până la sfârșitul anului.”, completează Cristian Preotu.

Despre compania Le Manoir

Fondată, în 2004, de către Cristian și Maria Preotu, compania Le Manoir importă și comercializează o gamă vastă și variată de produse gastronomice, vinuri și bunuri de nișă, având în portofoliu branduri românești și franțuzești - divizia de importuri Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și magazinele de îmbrăcăminte Petit Bateau.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok