Industria HoReCa din Sibiu se pregătește pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

 sibiuregiunegastronomica2019Reprezentanții hotelurilor, pensiunilor, ai restaurantelor si cafenelelor din județul Sibiu au participat joi, 21 iunie, la sediul Primăriei Sibiu, la o sesiune de consultări cu reprezentanții Consorţiului pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Scopul întâlnirii a fost acela de a pune bazele rețelei regionale HORECA pentru a comunica și concepe proiecte care să se înscrie în programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Reprezentanților HORECA le-a fost prezentat mai întâi programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 (SRGE 2019), cu scopul și obiectivele sale. Apoi, în cadrul întâlnirii s-au discutat și primele proiecte în jurul cărora rețeaua HORECA să se cristalizeze pentru programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană.

Unul dintre acestea este lansarea meniului numit “Cartea Gusturilor”, dedicat Programului SRGE 2019. Acesta va conține 5-10 feluri de mâncare pentru prepararea cărora se vor utiliza ingrediente locale. Felurile de mâncare vor fi însoțite în Cartea Gusturilor și de o poveste interesantă despre preparatul respectiv, fie că este vorba de o legătură în istoria zonei sau de ingrediente locale deosebite.

Un alt proiect pregătit de Consorțiu este lansarea unei aplicații dedicate programului. Aceasta va conține toate restaurantele din rețeaua SRGE, meniurile dedicate Programului și va oferi posibilitatea rezervărilor online a locurilor în restaurantele înscrise în rețea.

În 2019 se va lansa și o monedă locală, ca o metodă alternativă și inedită de plată în cadrul rețelei SRGE. Consorțiul va demara un concurs de idei pentru denumirea acestei monede locale.

“Întâlnirea s-a încheiat cu dezbateri foarte constructive. Participanții au pus întrebări și au propus proiecte care să îmbogățească Programul, exprimându-și dorința de a se înscrie în rețea”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.

Consorţiul pentru Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiul Media, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok