Cafenea din containere sau Pop Up Café

Cafenea din containere sau Pop Up Café
person Horeca
access_time_filled

în ultimii ani, în domeniul arhitecturii și al designului s-a dezvoltat destul de mult o nouă tendință de spații din structuri ușoare, iar una dintre ele o reprezintă containerul maritim. Astăzi, această construcție poate înlocui o casă standard din beton sau cărămidă, poate fi transformată ușor într-un birou, zonă de entertaiment sau, de ce nu, într-un spațiu HoReCa cum ar fi o cafenea, un bar sau chiar un apart-hotel pentru închiriere.

Idei sunt nelimitate, de aceea astăzi mi-am propus să vă povestesc mai mult despre cum putem transforma un simplu container într-o afacere profitabilă tip coffee shop sau bar.

cafeneadincontainere

După cum ați observat, am devenit iubitori de cafea bună și căutăm locuri care ne oferă acest lucru. Iar dacă aceste locuri sunt și în drumul nostru către birou, atunci dimineața cu siguranță începe perfect. în acest sens, multe cafenele și restaurante au început să apară acolo unde ne putem bucura de această băutură. Cu toate acestea, din păcate, costurile mari de închiriere a spațiilor și amenajarea acestora, uneori nu pot fi acoperite, mai ales de firme abia la început de drum.

Noroc cu dezvoltarea tehnologiei și a imaginației, care ne-au permis să găsim soluții accesibile pentru aceste cazuri. Și chiar dacă în multe țări din Europa o cafenea tip container a devenit ceva obișnuit și cotidian, în țara noastră putem spune că suntem la început de drum, ceea ce poate fi un mare avantaj.

O cafenea din containere sau Pop Up Café (termenul internațional) este cel mai adesea un container de aproximativ 15 mp, adică cu o lungime de 6 metri și lățime de 2,45 metri. Acesta reprezintă o construcție ușoară independentă, echipată cu tot ce este necesar pentru a funcționa corect: termoizolarea pereților, a tavanului și a pardoselei, instalație electrică și sanitară. Avantajul acestei structuri este că se poate compune în funcție de preferințele clientului: numărul și dimensiunea tâmplăriei, culoarea și finisajul pereților și a pardoselei, ba chiar finisajul fațadei care poate să reflecte conceptul brandului etc. Astăzi, de exemplu, este foarte popular finisajul de lemn care creează o senzație de căldură și confort.

beachbar

Combinați mai multe containere și veți obține un complex de Food Court sau o cafenea cu o zonă de mese extinsă – acoperită sau descoperită. Lateralele containerelor se pot utiliza ca podest pentru terasă sau, din contră, acoperiș, dacă vremea de afară este mai capricioasă.

AVANTAJELE UNEI CAFENEA CREATĂ DIN CONTAINERE:

  • Mobilitate. Un container nu necesită neapărat un fundament. Structura poate fi instalată direct pe asfalt, pe piciorușe amplasate la colțuri. Acestea oferă stabilitate și reglare orizontală. Funcție de mărimea construcției, poate fi mutată și transportată de către un camion, de exemplu depozitată pe timp de iarnă;
  • Posibilitatea de montaj a instalației electrice, ceea ce vă permite să folosiți diverse echipamente electrice – frigider, plită electrică, aparat de cafea, cuptor cu microunde etc;
  • Pereții laterali pot fi mobili, ceea ce vă ajută să creați copertine pentru terase, unde veți avea zonă de mese. Acest lucru vă permite nu doar să vindeți produse tip To Go dar și să le oferiți clienților posibilitatea de a rămâne să servească produsele, să socializeze și, de ce nu, să posteze poze pe rețelele de socializare cu locația dumneavoastră – este cea mai bună și rapidă metodă de publicitate;
  • Posibilitatea de a concepe un design ingenios – pentru designer chiar este o provocare să optimizeze un spațiu cât mai mic, dar care să fie și foarte practic și estetic în același timp. Iar un concept bine gândit poate crea posibilitatea de a adapta containerul în funcție de locație – pe plajă, în parc, pe străzile orașului sau la un festival de muzică sau teatru;
  • Termenul de fabricație a unei astfel de structuri este destul de scurt. în câteva săptămâni deja vă puteți începe munca în siguranță.

Obiectivul nostru principal este să oferim soluții individuale și personalizate în funcție de proiect și cerințele clienților. Iar un Pop Up Café este ideal pentru cei care sunt la început de drum în acest domeniu. Dacă nu vă descurcați, apelați cu încredere la un specialist, care o să vă ajute să porniți un concept bine gândit și structurat.

Mult succes!

Articol scris de Natalia Berezovskaia, architect de interior la Creativ Interior, pentru ediția 97 a revistei Horeca România. 

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302