InterContinental Bucureşti sărbătoreşte 40 de ani

Primul hotel de 5 stele construit în România, hotel InterContinental din Bucureşti împlineşte 40 de ani de la inaugurarea sa din luna mai 1971. Pentru a marca această aniversare, pe 28 şi 29 Mai 2011, toţi oaspeţii şi clienţii hotelului vor beneficia de reduceri de 40% din preţurile de listă, la cazare şi în restaurantele Corso şi Modigliani,  precum şi în barul Intermezzo.
Tot cu această ocazie, în holul hotelului va fi amenajată o mini-expoziţie cu mobilier, fotografii, decupaje din revistele vremii şi păreri ale oamenilor care au asistat la construcţia şi deschiderea hotelului din postura de angajaţi sau de constructori.
Istoria Hotelului InterContinental
interverdeIstoria primului hotel de 5 stele din România a început în anii ’60, când a sosit la Bucureşti un reprezentant al companiei Cyrus Eaton Group. Cyrus Eaton a avut ideea construirii unui hotel InterContinental la Bucureşti nevoit de împrejurări să înnopteze în holul unui hotel pentru că locurile de cazare erau limitate.
Hotelul a fost construit după un proiect al arhitecţilor români D. Hariton, Gheorghe Nădrag, I. Moscu şi Romeo Belea. La proiect au lucrat constructori, ingineri şi muncitori români, cu avizul reprezentanţilor lanţului hotelier InterContinental, clădirea fiind finalizată după trei ani, într-un timp record pentru acele vremuri.
InterContinental Bucuresti a fost la vremea deschiderii, dar şi peste 25 de ani după aceea, cea mai înaltă clădire din România. Pentru aproape 30 de ani, Hotelul InterContinental a fost singurul hotel de cinci stele din România, care opera la standarde internaţionale.
Imediat după deschiderea hotelului, pe aeroportul Otopeni a aterizat şi prima cursa PanAm, operatorul aerian american fiind la vremea aceea deţinătorul mărcii InterContinental.
InterContinental – “O şcoală de înaltă clasă pentru industria Ospitalităţii”
“Hotelul InterContinental a fost o şcoală de înaltă clasă pentru industria ospitalităţii din România. Primii angajati au fost trăinuiţi în cadrul lanţului hotelier InterContinental, au învăţat să lucreze dupa standarde înalte şi i-au învăţat la rândul lor pe cei mai tineri ce înseamnă sa fii profesionist într-un hotel de cinci stele”, a mai declarat George Opris.
La InterContinental a fost introdus pentru prima oară într-un hotel din România sistemul de mic dejun tip “buffet suedez", dar şi conceptul de “room service”.
Hotelul InterContinental, astăzi
InterContiInterContinental operează astăzi cu 257 de camere şi apartamente renovate, dotate cu internet de mare viteză prin cablu şi wireless.
Oaspeţii care aleg Camerele Club au acces la Club InterContientnal Lounge. Renovat recent şi decorat în stil contemporan, locul este deschis celor care îşi doresc un spatiu de lucru privat şi exclusivist, în care să îşi invite partenerii de afaceri.
Faimoasei Săli Ronda, de la etajul 1 i s-au adaugat astăzi alte 12 locaţii în care se pot organiza evenimente: de la conferinţe şi petreceri de companii, până la evenimente private. Sala Fortuna de la Etajul 21, înlocuieşte celebrul Restaurant Balada. Cu terase şi lumină naturală, cu decor clasic sau contemporan, sălile Rapsodia, Opera, Opereta, Hora şi Simfonia sunt locuri in care echipa InterContinental organizeaza diverse evenimente.
Braseria şi Terasa Corso, Restaurantul Modigliani şi Barul Intermezzo sunt locuri în care oaspeţii pot descoperi deliciile bucătăriei româneşti, alături de specialităţile internaţionale. La etajul 22, functioneaza centrul de sănătate, cu piscină interioră şi terasă, sală de fitness, saună, jacuzzi şi bar.
Hotelul InterContinental Bucureşti este operat sub contract de management de lanţul InterContinental Hotels Group.