Festivalul George Enescu aduce clienţi hotelurilor din Bucureşti

Piaţa hotelieră din Capitală va beneficia anul acesta de organizarea celebrului Festival George Enescu, care se va desfăşura în perioada 1-25 septembrie 2011. Rezervările au început deja să apară, iar hotelierii pot ajunge să înregistreze chiar şi o rată de ocupare de 100% în timpul Festivalului, mai ales dacă sunt poziţionaţi în apropierea sălilor de concert. Potrivit dailybusiness, pentru ediţia de anul acesta se estimează o creştere de circa 10% a numărului de turişti străini în Bucureşti cu ocazia evenimentului.
enescu“Gradul de ocupare în acea perioadă (de desfăşurare a Festivalului-n.r.) poate ajunge şi la 100%, în special pentru hotelurile din apropierea Ateneului. Contează mult apropierea faţă de sălile de concert”, a declarat Mircea Vladu, manager al Prestige Tours.
Astfel, cu circa trei luni înainte de evenimet, hoteluri precum Howard-Johnson, Marriott şi Epoque au început să înregistreze deja rezervări pentru perioada aferentă Festivalului (1-25 septembrie).
“Estimăm că în perioada septembrie-octombrie, gradul de ocupare în timpul săptămânii va ajunge în jur de 80%”, au declarat reprezentanţii hotelului de patru stele Howard-Johnson Grand Plaza.
enescuhotelÎn acelaşi tip, managementul hotelului Epoque se aşteaptă la o dublare a gradului de ocupare în lunile de toamnă, creştere susţinută mai ales de Festivalul George Enescu. “Lunile septembrie, octombrie şi noiembrie ne asteptăm să fie cele mai bune luni din 2011, cu un grad de ocupare de peste 70%”, a declarat Alex Oproiu, directorul general al companiei de dezvoltare al hotelului.
Potrivit acestuia, în prezent circa 30% din cele 45 de camere sunt deja rezervate pe fondul Festivalului.
În ceea ce priveşte numărul turiştilor străini, Mircea Vladu se aşteaptă la o creştere de circa 10% faţă de ediţia anterioară a evenimentului muzical care a atras circa 3.000 de străini.
Şi Daniel Vasilescu, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, consideră că Festivalul a fost întotdeauna benefic pentru Capitală şi hotelieri.

Sursa: dailybusiness.ro