Sondaj: A crescut satisfacţia oaspeţilor hotelieri în România

Potrivit ultimului sondaj realizat de hotel.info, cele mai bune hoteluri din România în ceea ce priveşte raportul preţ-servicii se găsesc în Timişoara, oraş urmat de Sibiu şi de Bucureşti. La nivel mondial, Tallin este noul lider de piaţă, potrivit aceluiaşi sondaj, Bucureştiul clasându-se aici pe locul 12, din 20 de capitale analizate. Hotel.info este un serviciu gratuit de rezervări hoteliere, care oferă peste 210.000 de hoteluri din întreaga lume pentru rezervări pe cale elecronică.

grafichotel

Sondajul arată că satisfacţia oaspeţilor hotelieri privind raportul preţ-servicii a crescut în Timişoara, Sibiu şi Bucureşti. Timişoara, al doilea mare oraş al ţării, se află, pentru a doua oară pe locul 1. “Hotelierii din oraşul de pe locul doi, Sibiu, şi-au putut valorifica mai departe avansul faţă de hotelierii din Bucureşti. Astfel, capitala României se află în continuare pe ultimul loc în topul 3 naţional”, se arată în comunicatul de presă hotel.info.
hotel_lobby_crop380wŞi Braşov a oferit, conform opiniei clienţilor hotel.info care fac rezervări, un raport preţ-servicii îmbunătăţit. Totuşi, oraşul denumit şi “Salzburg al Transilvaniei” s-a clasat sub cele mai bune 3 oraşe.
Oaspeţii hotelieri au evaluat prin intermediul www.hotel.info hotelul la care au făcut rezervări după plecarea lor, pe baza unui sistem cu puncte (0 până la 10). Pe lângă criteriile precum calitatea camerei şi amabilitatea personalului, s-a putut evalua aici şi raportul preţ-servicii.
Tallin, capitala culturală 2011, a obţinut poziţia de vârf la compararea metropolelor din întreaga lume. Capitala Estoniei, care a fermecat deja din primăvară cu o varietate de oferte culturale, şi-a îmbunătăţit poziţia la evaluarea serviciilor hoteliere de 2 până la 5 stele, urcând trei locuri.
Clienţii hotel.info care fac rezervări, au fost ceva mai puţin mulţumiţi în comparaţie cu ultimul sondaj realizat de hotel.info, în ceea ce priveşte raportul preţ-servicii. Hanoi s-a clasat totuşi pe locu 2, fiind urmat de oraşul Vilnius.
Chiar dacă oaspeţii hotelieri din Bucureşti s-au arătat ceva mai mulţumiţi de serviciile oferite în raport cu preţul solicitat, capitala României a pierdut un loc faţă de clasamentul anterior, clasându-se de pe poziţia 11 pe poziţia 12. Motivul? În multe metropole, oaspeţii au fost mai mulţumiţi cu ceea ce li s-a oferit în hotel pentru suma achitată.
Oraşelor Mexic şi Luxemburg nu au mai intrat de data aceasta în top 20. Capitala finlandeză Helsinki şi Seoul se află pe ultimele locuri în ceea ce priveşte raportul preţ-servicii, în timp ce Roma, Paris şi Moscova nu au intrat în top 20. Iată cum arată clasamentul capitalelor cu cele mai bune hoteluri, din punct de vedere al raportului preţ-servicii:

grafic2hotel