Athenee Palace Hilton, din nou cel mai eco-friendly hotel din regiune

Angajaţii hotelului Athénée Palace Hilton din Bucureşti au fost recompensaţi pentru performanţa de a reduce consumul de energie la nivelul lanţului Hilton Worldwide, devansând pentru al doilea an consecutiv celelalte hoteluri Hilton din Regiunea Turcia, Europa Centrală şi de Est. Dacă în 2010 Athénée Palace Hilton a fost desemnat câştigător în acest demers, toţi angajaţii fiind recompensaţi pentru eforturile depuse cu câte o bicicletă, anul acesta fiecare angajat a primit câte un iPod Nano.

angajatihilton

Hotelul Athénée Palace Hilton Bucureşti a primit premiile iPod Nano pe data de 24 Mai, ca urmare a reducerilor impresionante de 17% la energie electrica per cameră şi 12,5% la consumul de apă. În total, în perioada 2009-2010, hotelul a realizat o reducere de 36% în energie şi o reducere importantă în ceea ce priveşte consumul de apă, de peste 40%.
Hotelul a folosit programul LightStay de supervizare a consumului de energie Hilton Worldwide, care monitorizează în permanenţă consumurile de energie de la nivelul hotelului, ca măsură viabilă de reducere a consumurilor. Programul LightStay contorizează cantităţile de apă şi energie folosite, precum şi cantitatea de gunoi menajer şi emisiile de carbon.
hiltonsearaAcest sistem se bazează pe măsurarea a peste 200 de indicatori din hotel precum seviciile de curăţenie, folosirea responsabilă a hârtiei şi reciclarea acesteia, cantitatea de gunoi menajer produsă, calitatea aerului şi transportul.
“Ca măsuri importante de reducere a consumului pot fi amintite printre altele: One-flush policy – regula pentru curăţarea toaletelor din camerele oaspeţilor care a ajutat foarte mult la reducerea volumului de apă menajeră şi instalarea unor becuri speciale pentru consum redus de energie electrică la nivelul întregului hotel.
Linda Griffin, Managerul General al Athenee Palace Hilton Bucuresti, a declarat:  “Suntem încântaţi să fim unul din hotelurile câştigătoare ale acestei competiţii. Premiul, ipod Nano reprezintă o recompensă pentru angajaţi, care vor să facă diferenţa în ceea ce priveşte protecţia mediului. Este minunat că eforturile lor sunt recunoscute pentru al doilea an consecutiv.”
În ultimii cinci ani portofoliul Hilton Worldwide de hoteluri din Europa a economisit peste 136000 tone de CO2, echivalentul a 13000 de maşini scoase anual din uz, şi destulă apă pentru a umple 340 de bazine olimpice, potrivit comunicatului trimis de Athenee Palace Hilton.
Simon Vincent, preşedintele pe Europa, a portofoliului Hilton Worldwide a declarat că HiltonWorldwide este primul multi-brand puternic din industria ospitalităţii care a făcut din sustenabilitate un standard de brand. “În permanenţă muncim pentru a îmbunătăţii aceste performanţe şi odată cu acestea să avem rezultate deosebite în materie de reducere a consumurilor. Mă simt mândru să văd cât de implicaţi sunt angajaţii în acest demers şi sunt conştient că aceştia au un rol crucial în strategia noastră de dezvoltare durabilă.”
Scopul Hilton Worldwide în privinţa sustenabilităţii este de a reduce emisiile de CO2, de a reduce consumul de energie şi de gunoi menajer cu 20% şi consumul de apă cu până la 10% până în 2014.