TUI construieşte în Italia Castelfalfi Resort

TUI Resorts & Hotels, subsidiară a grupului european de turism TUI AG, a demarat construcţia primei etape a proiectului în valoare de 250 de milioane de euro, Resortul Castelfalfi din regiunea Toscanei. Prima etapă constă în realizarea unui boutique hotel cu 32 de camere, care se va deschide la mijlocul anului 2012, precum şi case de vacanţă şi apartamente construite pe o suprafaţă de 11 km pătraţi.

tosk5_gross
Proprietăţile hotelului vor fi construite în apropierea unui teren de golf amenajat încă din toamna anului 2010. Compania plănuieşte să realizeze încă două hoteluri, în cea de a doua etapă, cu o investiţie de 250 milioane de euro.
În 2007, TUI AG a achiziţionat un sat întreg în inima Toscanei. Tenuta di Castelfalfi ţine de districtul Montaione şi este situată în central triunghiului Florenţa, Siena şi Pisa. La momentul achiziţiei, satul avea numai 2 locuitori. De-a lungul timpului, cele 26 de ferme ale satului au fost abandonate şi lăsate în paragină. Ţinutul deluros este specific regiunii Toscana cu măslini, viţă de vie, arbori de chiparos şi pin.

Toskana_Resorts_Castelfalfi___3

Valea se aşează la baza Muntelui Borgo şi găzduieşte o ceţăţuie veche din secolul XI, o mică biserică şi case abandonate. “Cu acest proiect vom realiza un nou capitol în istoria TUI Hotels & Resorts. Vom dezvolta un resort vast, unic în regiunea Toscanei. Aspectele legate de sustenabilitate, conservarea şi restaurarea acestui peisaj unic sunt principalele noastre priorităţi”, a declarat Michael Frenzel, CEO al TUI AG.

tuscany_castelfalfi_5
60% din necesarul de energie va fi produs local prin staţiile de procesare a biomasei. Furnizarea apei va fi asigurată dintr-un izvor propriu. Agricultura din Castelfalfi va fi conservată. Strugurii de pe cele 30 de hectare de viţă de vie vor fi procesaţi în propria fabrică şi în ficarea an recolta de la cei 9.000 de măslini va fi transformată în mii de litri de ulei de măsline. Managementul favorabil mediului înconjurător va fi asigurat prin certificarea “EcoResort” specifică standardelor grupului TUI. În ansamblu proiectul va crea 250 de locuri de muncă în regiune.
Sursa: TUI GroupCele mai citite articole

Prev Next