A treia unitate de cazare din România cu certificat ecologic european

Vila Piatra Şoimului din Sinaia a obţinut eticheta ecologică europeană la sfârşitul lunii mai, devenind astfel al treilea operator turistic din România care deţine această etichetă şi primul de pe Valea Prahovei, potrivit unui comunicat emis astăzi de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (Romanian Green Building Council - RoGBC).

vilaeco

“Ideea solicitării etichetei a pornit din preocuparea gazdelor pentru o dezvoltare durabilă şi în acelaşi timp la recomandarea organizaţiei noastre”, se arată în comunicatul de presă emis de RoGBC.
Situată în staţiunea Sinaia, unitatea se află în plin proces de reamenajare şi îşi va redeschide porţile turiştilor vara aceasta, cu un nou restaurant cu o capacitate de 100 de locuri şi un parc de 1200 mp.
Hotelul Saturn, din staţiunea cu acelaşi nume de pe litoralul românesc, este primul hotel din România care a obţinut certificatul ecologic european în anul 2008, fiind urmat de hotelul Crowne Plaza din Bucureşti, care a obţinut eticheta ecologică europeană în anul 2009.


Cele mai citite articole

Prev Next