Hotelurile din România oferă un raport preţ-servicii bun

România se află pe locul 6 în topul ţărilor europene cu cele mai avantajoase hoteluri din punctul de vedere al raportului preţ-servicii în vara aceasta, conform celui mai recent sondaj efectuat de hotel.info - serviciul de rezervări hoteliere online pentru mai mult de 210.000 de hoteluri din întreaga lume. Cehia este ţara europeană în care oaspeţii hotelieri primesc, pentru suma de bani cheltuită, servicii maxime, potrivit studiului, iar Elveţia, ţară renumită pentru hotelurile extrem de scumpe, este pe ultimul loc la capitolul preţ-servicii.
daHotel.info a analizat evaluările clienţilor săi care fac rezervări din punctul de vedere al raportului preţ-servicii al camerelor de hotel şi la nivelul ţărilor. Oaspeţii care au petrecut o noapte la hotel au evaluat prin intermediul www.hotel.info hotelul la care au făcut rezervări după plecarea lor, pe baza unui sistem cu puncte (0 până la 10). Pe lângă criteriile precum calitatea camerei şi amabilitatea personalului, s-a putut evalua aici, printre altele, şi raportul preţ-servicii. Analiza conţine cu mult peste un milion de evaluări ale hotelurilor de 2 până la 5 stele din 30 de ţări europene cu cea mai mare populaţie.
Potrivit hotel.info preţul şi serviciile oferite sunt de cele mai multe ori criteriile decisive la alegerea ţării în care se va efectua călătoria.
pricePersoanele care pun mare accent pe un raport preţ-servicii bun la hoteluri, trebuie să ştie că cele mai bune hoteluri din acest punct se vedere se găsesc în Cehia. Clienţii care fac rezervări pe hotel.info au votat serviciile hoteliere cehe cu o evaluare de 7,67 puncte din 10, Cehia clasându-se astfel pe prima poziţie a topului 20 european. Portugalia a obţinut locul 2 în acest top, hotelurile de aici obţinând un punctaj apropiat de cele din Cehia, de 7.59.
În Bulgaria şi Polonia, oaspeţii hotelieri au fost mai mulţumiţi decât în România de raportul preţ-servicii oferit de hoteluri, aceste ţări clasându-se pe locurile 3 şi respectiv 4. Înainte de România, situată pe locul 6, se mai clasează şi Ungaria. Cu toate acestea ţara noastră obţine o bună poziţie 6 la nivel european, din 30 de ţări analizate, situându-se în faţa multor ţări precum Spania, Austria, Croaţia, Germania, Italia, s.a, lucru care ar putea constitui un avantaj pentru hotelierii români, dacă ar miza pe acest lucru atunci când îşi atrag clienţii străini aflaţi în căutarea celei mai rentabile oferte de vacanţe.
Cu o evaluare îmbunătăţită preţ-servicii, serviciile hoteliere franceze le-au întrecut pe cele elveţiene. Franţa a cedat ultimul loc Elveţiei, care se află în continuare la sfârşitul topului 20 european cu 6,53 puncte. Conform părerii clienţilor care fac rezervări, oaspeţii hotelieri au beneficiat de servicii minime pentru suma de bani cheltuită în majoritatea ţărilor scandinave. Numai serviciile hoteliere finlandeze au reuşit să fie cuprinse în lista celor mai bune servicii. Iată cum arată noul clasament:

tophotelieftin