Liderii pieţei hoteliere în America

Compania MKG Hospitality a anunţat clasamentul pe 2011 a celor mai mari grupuri hoteliere din America după numărul de camere. Hilton Worldwide se află pe primul loc în America de Nord, cu 505.654 de camere, în timp ce în America Latină grupul Accor îşi păstrează supremaţia, cu 28.634 de camere. Între cele 2 Americi sunt diferenţe destul de mari în ceea ce priveşte dezvoltarea lanţurilor hoteliere. 
Top 5 lanţuri hoteliere în America de Nord
hiltonnoapteÎn America de Nord (Statele Unite ale Americii, Canada şi Mexico) Hilton Worldwide este cel mai mare grup hotelier după numărul de camere aflate în operare la începutul anului 2011. Cu sediul în Virginia, grupul Hilton şi-a adăugat în portofoliu cel mai mare număr de camere comparativ cu celelalte grupuri hoteliere din top 5, deţinând cu 11.824 de camere în plus faţă de anul precedent.
Locul 2 în clasamentul celor mai mari grupuri hoteliere este adjudecat de Wyndham Hotel Group cu 494.497 de camere, număr în scădere faţă de anul precedent cu 18.122 de camere. Wyndham şi-a concentrat eforturile de expansiune în afara Americii de Nord, cu o strategie de dezvoltare orientată spre China şi India, plus Europa, prin achiziţia brandului hotelier Tryp hotel de la Melia Hotels International.

top5nordLanţul hotelier Marriott ocupă a treia poziţie în top 5, cu 486.787 de camere, situându-se în faţa singurului grup hotelier non-american din acest top: Intercontinental. Chiar dacă la nivel mondial este pe primul loc, Intercontinental ocupă doar locul 4 în America de Nord, operând 422. 726 de camere. Choice Hotels se clasează pe poziţia a 5-a în America de Nord, cu 419.918 camere.
Top 5 lanţuri hoteliere în America Latină
În ceea ce priveşte America Latină, Accor îşi păstrează supremaţia în ciuda faptului că şi-a adăugat doar 1000 de camere în portofoliu în această regiune, în ultimul an. Marriott şi-a adăugat în portofoliu 10.614 camere însă nu a fost de ajuns pentru a depăşi Accor, clasându-se astfel pe locul 2 în această regiune.
Cu o prezenţă puternică în ţările vorbitoare de limba spaniolă, Melia Hotels International se clasează pe locul 3 în America Latină, adăugându-şi 1547 de camere în regiune anul trecut.

top5sud
La fel ca pe plan mondial, IHG a înregistrat şi aici o scădere a numărului de camere, pierzând 397 de camere datorită standardelor impuse de brandul Holiday Inn, cu toate acestea IHG a prins poziţia 5 cu 13.757 de camere în America Latină.

În topul celor mai mari lanţuri hoteliere după numărul de camere în cele două Americi, Hilton e pe primul loc, cu 516.526, urmat de Marriott International cu 509.319 camere şi de Wyndham Hotel Group, pe poziţia a 3-a.