Un Design Hotel de 1 milion de euro se deschide în Prahova

Pe 1 august 2011 se inaugurează în judeţul Prahova hotelul Atra Doftana, un proiect în care s-a investit 1 milion de euro şi care a obţinut deja o recunoaştere la nivel naţional: premiul I la secţiunea Arhitectură social-culturală, din cadrul Anualei de Arhitectură Bucureşti 2011. Atra Doftana reprezintă prima unitate turistică inaugurată de către Top Resorts, companie cu capital 100% autohton, specializată în dezvoltarea de proiecte turistice integrate în natură.

atradoftana

Noul hotel, situat pe Valea Doftanei, are la bază conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de “Design Hotel”, reunind facilităţile şi serviciile premium cu design-ul inovator şi atenţia pentru mediul înconjurător. Proiectul oferă o alternativă premium la turismul corporate, amenajarea resortului permiţând deopotrivă organizarea de vacanţe active, de sejururi wellness ori a unor întâlniri de afaceri.

atradoftana2

Design-hotelul beneficiază de 8 camere cu o capacitate totală de circa 20 de persoane. Facilităţile de care dispune resortul mai includ: o zonă de wellness cu vedere panoramică spre lac, incluzând saună şi fitness, un restaurant-gourmet cu menu à la carte bazat pe produse organice, terasă exterioară acoperită, zonă dedicată de barbecue, zonă de recreere pe marginea lacului Păltinu, un spaţiu de joacă pentru copii şi o suprafaţă generoasă de teren, de peste 3500 metri pătraţi, pentru desfăşurarea de activităţi în aer liber.
atraDin investiţia de 1 milion de euro, o cotă de aproximativ 20%, corespunzătoare unui cuantum de 780.000 de lei, este finanţată prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) - Măsura 313 - Încurajarea activităţilor turistice.
Turiştii interesaţi să petreacă o vacanţă activă la Atra Doftana vor putea apela, de asemenea, la serviciile de booking şi închiriere de echipamente pentru activităţi out-door, cum ar fi pescuitul sportiv, echitaţia, mountain bike sau agrementul nautic - caiac. Proprietarii Atra Doftana pregătesc, de asemenea, o serie de pachete speciale, printre care se numără Atra Journeys (vizite de o zi în comunităţi locale de meşteşugari şi agricultori), cursuri de olărit şi de gătit tradiţional, drumeţii asistate de ghizi pe traseele turistice montane, precum şi trasee de alpinism în Munţii Bucegi.