Numărul hotelurilor şi pensiunilor aflate la vânzare a scăzut cu 70%

Numărul ofertelor de vânzare a hotelurilor şi pensiunilor de pe litoralul românesc şi din zonele de munte a scăzut cu aproape 70% în prima jumătate a anului 2011, faţă de luna ianuarie, preţurile variind de la 45.000 de euro la 15 milioane de euro, potrivit unui comunicat de presă emis de portalul imobiliare.ro. Astfel, dacă în prima lună a anului în zonele turistice din România existau 255 de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare prin intermediul portalului, în prezent, numărul anunţurilor pe acest segment este de doar 70.

salepensiune

„Această evoluţie arată o îmbunătăţire semnificativă a situaţiei de pe această piaţă comparativ cu anul trecut. Astfel, în aceeaşi perioadă din 2010 datele www.imobiliare.ro arătau o creştere cu 60% a anunţurilor de vânzare de proprietăţi turistice faţă de începutul anului", se arată în comunicat.
În această perioadă a anului, cele mai multe astfel de oferte sunt în Braşov (19,5%), apoi în Constanţa (14,3%), Cluj (10,4%), Hunedoara (9,1%), Prahova, dar şi Timiş (ambele cu 7,8%).
pricelupePreţurile a aproape 20% dintre proprietăţile aflate la vânzare nu depăşesc 200.000 de euro, în vreme ce 26% din anunţuri se înscriu în intervalul cuprins între 200.000 şi 500.000 de euro. Pe de altă parte, 27,3% dintre oferte au un preţ de afişare cuprins între 500.000 şi un milion de euro, în vreme ce unităţile pentru care se solicită un preţ cuprins între unul şi două milioane de euro reprezintă 19,5% din totalul ofertei. Nu în ultimul rând, 9% dintre ofertele de hoteluri afişează preţuri mai mari de două milioane de euro.
Piaţa autohtonă de proprietăţi turistice este departe de a fi una omogenă, potrivit imobiliare.ro. La vânzare pot fi găsite astfel atât pensiuni ce costă mai puţin decât un apartament cu două camere în Bucureşti, cât şi hoteluri de milioane de euro. Astfel, cea mai ieftină astfel de ofertă aflată la vânzare este o pensiune cu opt camere din masivul Retezat. Preţul cerut pentru aceasta este de 45.000 de euro. La polul opus cea mai scumpă astfel de proprietate listată pe www.imobiliare.ro are un preţ cerut de 15 milioane de euro, un hotel de patru stele situat în centrul oraşului Oradea.


Cele mai citite articole

Prev Next