Camelia Potec şi-a deschis hotel plutitor de 370.000 euro în Brăila

Campioana olimpică la înot Camelia Potec şi-a deschis în oraşul natal, Brăila, propriul hotel plutitor, care a fost construit din fonduri europene de peste 370.000 mii euro. Catalogat la 3 stele, hotelul are 10 camere duble, un restaurant cu o capacitate de 60 de locuri şi zonă de agrement. Pe baza unui proiect finanţat din fonduri europene, “Amenajare ponton pentru servicii turistice”, Camelia Potec a reuşit să dea viaţă unei foste nave-dormitor. Inaugurarea hotelului plutitor, care poartă numele sportivei, a avut loc la mijlocul lunii iunie 2011.
cmPentru că amenajarea unei astfel de nave reprezintă o sursă de imaginaţie, construcţia acestui hotel a durat circa 2 ani de zile, fiind supravegheată îndeaproape de tatăl înotătoarei, Grigore Potec. “Eu am fost cel cu ideile în acest proiect. Este extraordinar de greu să lucrezi pe spaţii mici. Cred că l-am făcut şi l-am stricat de zece ori, până a ieşit aşa cum am vrut, tocmai pentru a oferi bun gust şi calitate”, a precizat Grigore Potec.
Hotelul plutitor Camelia a fost introdus în circuitul turistic şi constituie prima amenajare turistică care va organiza croaziere în Insula Mică a Brăilei, considerată a doua Deltă a Dunării. Hotelul este construit în mare parte din geamuri, pentru ca turiştii să aibe o vizibilitate cât mai mare în momentul în care se află în mijlocul naturii, iar o parte din camere oferă senzaţia turiştilor că plutesc pe apele Dunării.
Dotat cu un restaurant care are o capacitate de 60 de locuri, unde se pot organiza evenimente festive, petreceri private şi mese de afaceri, hotelul are 10 camere cu pat dublu, dotate cu televizor, internet, aer condiţionat, telefon şi fax prin satelit şi hproom-service. Căile de acces către hotelul plutiror vor fi Giurgeni şi Brăila, iar turiştii vor avea posibilitatea să îşi aleagă din 15 circuite turistice: două trasee principale şi 13 secundare, specifice insulei.
Tatăl campioanei a dezvăluit presei că multipla medaliată europeană şi mondială la nataţie este pasionată de turism, având în proiect să susţină un master în domeniu, după ce a absolvit cu notă maximă cursurile unei facultăţi cu acest profil. „Camelia este absolventă a unei facultăţi de turism şi urmează să susţină masterul în turism. Mai are şi alte proiecte turistice în ţară, dar fiind legată de Dunăre era de aşteptat să se implice şi într-un proiect turistic aici, în oraşul său natal”, a spus Grigore Potec.
Realizat în cadrul Programului Agricol pentru Dezvoltare Rurală, proiectul s-a numit “Amenajare ponton pentru servicii turistice” şi a avut o valoare de 373.494 euro.