Donald Trump a deschis primul său hotel din afara SUA

trumpunuMiliardarul american Donald Trump îşi extinde afacerile din industria hotelieră şi în afara Statelor Unite ale Americii, inaugurând la începutul lunii iulie primul său hotel din afara SUA, în America Latină, stabilind totodată un nou record: cea mai înaltă clădire din America Latină. Impunătorul hotelul are nu mai puţin de 70 de etaje şi 284 de metri înălţime şi se poate lăuda cu dotări de-a dreptul impresionante: un casino, un SPA, o insulă întreagă cu plajă privată la dispoziţia oaspeţilor, un centru de conferinţe de 4200 de metri pătraţi, restaurante, dar şi o reţea de magazine de elită.

“Trump Ocean Club International Hotel & Tower” situat în oraşul Panama are 369 de camere de hotel, 47 de apartamente şi 37 de lifturi.
Investiţia în noul complex hotelier se ridică potrivit AFP la 430 milioane dolari, iar unitatea a angajat mai mult de 1000 de oameni.
Clădirea a fost proiectată de firma arhitectului columbian Arias Serna Saravia şi are un aspect similar cu hotelul plănuit de compania lui Donald Trump în Dubai, care a fost blocat datorită crizei financiare.

trump2

Oraşul Panama găzduieşte şi a doua cea mai înaltă clădire din America Latină, The Point – 67 de etaje şi 266 metri, dar şi a treia clădire ca înălţime din America Latină – Ocean Two.
dtrumpPreşedintele ţării Panama, Ricardo Martinelli a declarat la inaugurarea acestei clădiri că îi mulţumeşte lui Donald Trump că a venit în America Latină să investească şi că le-a oferit panamanezilor oportunitatea de a găzdui una dintre cele mai importante şi mai frumoase clădiri din regiune. “Sunt sigur că va ţine afişul multor cărţi poştale”.

Printre cele mai celebre hoteluri deţinute de magnatul Donald Trump menţionăm hotelul din New York - Trump International Hotel and Tower New York, hotelul “Trump International Hotel and Tower Chicago”  şi Trump Hotel Las Vegas. Deşi hotelul din Panama este prima clădire finalizată în afara SUA, organizaţia lui Trump mai are în dezvoltare o unitate în Canada.