Tarifele hoteliere vor creşte la nivel mondial, în 2012

Managerii din industria Turismului la nivel mondial estimează o creştere a tarifelor hoteliere pentru 2012, ca urmare a revigorării turismului de afaceri, potrivit celui mai recent sondaj realizat de AirPlus International, în perioada iunie –iulie 2011. 
Aproape jumătate dintre managerii companiilor de travel intervievaţi sunt optimişti în privinţa evoluţiei călătoriilor de afaceri în 2012, 47% dintre manageri estimând că numărul înnoptărilor petrecute de angajaţii companiilor în hoteluri, în interes de afaceri, vor creşte în 2012, o dată cu bugetul alocat de companii călătoriilor de afaceri (48% dintre manageri estimează că vor creşte bugetele). 44% dintre managerii intervievaţi se aşteaptă ca numărul înnoptărilor în hoteluri a turiştilor de business să rămână la fel şi doar 9% anticipează o scădere.

air

O dată cu înmulţirea turiştilor de afaceri şi a bugetelor alocate de companii călătoriilor de business, se aşteaptă şi o creştere a tarifelor hoteliere. Aproape jumătate dintre cei intervievaţi (49%) se aşteaptă ca tarifele hoteliere să crească în 2012 cu până la 5 procente, în timp ce 8% se aşteaptă ca acestea să crească cu 5 până la 10 procente faţă de anul în curs. În schimb, niciun manager intervievat nu se aşteaptă ca tarifele hoteliere să crească cu peste 10%.
Aşteptările managerilor din industria Travel sunt in general pe aceeaşi linie cu cele ale managerilor de hoteluri. Managerii unor hoteluri importante au declarat public că urmăresc creşterea tarifelor negociate în anul 2012.


Cele mai citite articole

Prev Next