Primul hotel DoubleTree din România, în pragul inaugurării

Lanţul hotelier Hilton Worldwide inaugurează pe 17 august 2011 mult-aşteptatul hotel DoubleTree by Hilton Bucureşti, primul hotel din România care va opera sub acest brand, ne-a declarat managerul hotelului, Adrian Zaharia. Noul hotel reprezintă al treilea hotel deschis în România sub marca Hilton, după Athenee Palace Hilton Bucureşti (1994) şi Hilton Sibiu (2009). Până la sfârşitul acestui an 2 hoteluri DoubleTree by Hilton vor fi deschise în ţara noastră, la Oradea şi la Ploieşti.
nouhotelÎn urma unor ample lucrări de renovare, actualul hotel Bucharest City Piaţa Unirii (care a funcţionat pe toată perioada de renovare a unităţii) a fost complet transformat pentru a se încadra în standardele brandului DoubleTree by Hilton. Principalele transformări au fost realizate pe partea de design, decorare, dotare a camerelor, dar şi pe partea de siguranţă în caz de incendii, potrivit managerului hotelului.
Hotelul DoubleTree By Hilton Bucureşti dispune de 88 de camere, un business center, un restaurant şi un bar, o cafenea şi un centru de fitness. Hotelul îşi va păstra pentru început standardul de patru stele şi va fi destinat oamenilor de afaceri, dar şi turiştilor cu un buget de la mediu în sus. Pe site-ul unităţii, unitatea se prezintă ca hotelul perfect pentru turiştii de afaceri, iar Andrei Zaharia ne-a declarat că personalul hotelului va face totul pentru ca acest lucru să se întâmple.
Un simbol al brandului Doubletree îl reprezintă legendarele prăjituri cu ciocolată cu care sunt întâmpinaţi oaspeţii la sosirea în hotel, prăjituri care îi vor întâmpina şi pe oaspeţii hotelului de la Bucureşti, începând cu 17 august.
hiltonPatrick Fitzgibbon, senior vice president pentru dezvoltare în Europa şi Africa, Hilton Worldwide, a declarat că: “Ritmul dezvoltarii noastre în Romania se amplifică în mod sigur şi suntem încântaţi că ne dezvoltăm prezenţa chiar în Bucureşti. După deschiderea Athenee Palace Bucureşti in 1994, primul nostru hotel din România, apoi Hilton Sibiu, Doubletree by Hilton Piata Unirii Bucuresti va fi acum cel de-al treilea hotel dezvoltat de noi în România.”
DoubleTree by Hilton este un membru important al lanţului de hoteluri Hilton Worldwide, care cuprinde o reţea cu dezvoltare rapidă, în peste 230 de oraşe pe cinci continente. DoubleTree by Hilton face parte din categoria upscale şi a cunoscut o dezvoltare remarcabilă de la apariţia sa în Europa în primăvara anului 2008, astăzi fiind deschise 15 hoteluri Doubletree by Hilton în şapte tari europene.
Pentru hotelul DoubleTree by Hilton care urmează a fi inaugurat în Bucureşti, Hilton Worldwide a semnat un contract de franciză cu firma VIS 7 Import Export SRL.