Un hotel legendar va dispărea din piaţa hotelieră

Celebrul hotel Chelsea, considerat unul dintre monumentele culturale ale New York, datorită celebrităţilor care i-au trecut pragul şi dramelor petrecute acolo, ce l-au ţinut mereu pe prima pagină a ziarelor, se află în pragul dispariţiei de pe harta hotelieră internaţională.
Hotelul, cunoscut timp de zeci de ani pentru spiritul său boem, a fost cumpărat la începutul lunii august de omul de afaceri Joseph Chetrit, care are de gând să îl transforme ori într-un hotel de lux, ori într-un bloc de locuinţe.

Chelseahotel1
Construit în 1883, hotelul Chelsea a fost de la bun început un punct de atracţie pentru scriitori, dramaturgi, pictori şi muzicieni. Lista celor care au locuit de-a lungul vremii acolo se citeşte ca un “who's who” al elitei culturale din Statele Unite: Mark Twain, Sarah Bernhardt, Frida Kahlo, Allen Ginsberg, Jack Kerouac, Arthur Miller, Jim Morrison, Bob Dylan, Jimi Hendrix sunt numai câţiva dintre locatarii celebri ai hotelului Chelsea. hotelchelseaartAcestora li se adaugă, printre alţii, Leonard Cohen (care a descris în piesa “Chelsea Hotel” aventura sa amoroasă cu Janis Joplin, care a avut loc într-una din camerele clădirii), scriitorul Arthur C. Clarke, care a scris acolo celebrul său roman “2001 - O odisee spaţială” şi Sid Vicious, basistul trupei punk Sex Pistols, care şi-a ucis prietena în hotel.
După ce o mare parte din personal a fost demisă, în curând va începe renovarea clădirii - şi totodată sfârşitul unui loc legendar al culturii americane.