Grad de ocupare record pentru hotelurile londoneze

Hotelurile din Londra au înregistrat cel mai bun grad de ocupare din istorie în luna iulie 2011, şi anume 92.4%, stabilind astfel un nou record, anunţă Bighospitality.co.uk.
Potrivit celui mai recent studiu realizat de TRI Hospitality Consulting pe 550 de hoteluri din Marea Britanie, recordul înregistrat a venit în urma unei creşterii progresive înregistrate în ultimii ani a acestui indicator în capitala Marii Britanii.

uk

În plus, hotelierii din Londra au practicat în luna iulie şi cele mai mari tarife de până acum, tariful mediu pe noapte fiind de 150 de lire sterline.
Rezultatele studiului au relevat şi faptul că venitul pe cameră disponibilă (RevPAR) a crescut cu 5% în luna iulie, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Jonathan Langston, managing director TRI Hospitality Consulting a declarat că recordul înregistrat s-a fost datorat parţial şi sărbătorii musulmane Ramadan care anul acesta s-a sărbătorit în perioada 1 august-31 august, iar turiştii din Orientul Mijlociu au ales astfel să călătorească mai mult în luna iulie decât în august, dar şi organizării a cameralondranenumărate evenimente care preced Jocurile Olimpice din 2012.
Rezultatele înregistrate în sectorul hotelier din Londra au depăşit cu mult aşteptările experţilor din domeniu. Având în vedere acest lucru, spune Jonathan Langston, este dificil de prevăzut ce se va întâmpla în partea a doua anului. Revenirea industriei hoteliere este însă certă în capitala Marii Britanii. Nu şi pentru hotelierii din provincie, care au asistat la scăderi ale profitului în prima parte a acestui an, potrivit aceluiaşi studiu.