Tarifele hoteliere din Bucureşti, din nou printre cele mai mici din Europa

Tarifele practicate de hotelierii din Capitala României au fost printre cele mai mici din Europa şi în luna august 2011, potrivit Indexului de Preţ realizat de site-ul de comparaţii de preţuri Trivago.
Astfel, Bucureştiul se situează pe locul 4 într-un top care include 50 de oraşe importante din Europa, cu un tarif mediu de cazare de 71 de euro pe noapte.

room

Cel mai ieftin oraş din punctul de vedere al tarifelor hoteliere a fost în luna august oraşul Sofia, capitala Bulgariei – cu un tarif mediu de 65 de euro pe noapte, urmat de oraşele Granada şi Sevilla, cu un tarif mediu de 66 euro pe noapte.

Oraşele Budapesta şi Birmingham se clasează după Bucureşti, cu un tarif mediu de cazare de 72 euro pe noapte.
Oraşul Geneva a fost cel mai scump din Europa în luna august, cu un tarif mediu de cazare de 220 euro pe noapte, fiind urmat de Edinburg cu un tarif mediu de 214 euro, Veneţia - 197 euro şi Cannes - 184 euro.
Preţurile sunt calculate pentru camerele standard duble.
tarifeTarife hoteliere piperate s-au mai înregistrat în Oslo - 172 euro, Londra - 172 euro, Salzburg – 168 de euro şi Paris - 148 euro.
Preţuri mai mici la hoteluri s-au înregistrat şi în Berlin – 83 euro pe noapte şi Madrid – 89 euro pe noapte. 
Potrivit statisticilor Trivago, în luna ianuarie 2011 tariful mediu era de 73 euro în Bucureşti, iar in mai a ajuns la 77 euro pentru ca în vară, cand tradiţional este un sezon mai slab pentru turismul de business (motorul pieţei hoteliere bucureştene), să scadă la 71 euro.

Puteţi vedea Indexul de Preţuri complet, aici.