Hoteluri româneşti care aşteaptă cumpărători

Hotelul Ski&Sky din Predeal este scos la vânzare de către Bancpost, ANAF şi alţi creditori ai firmei deţinătoare - Grup Construcţii Montaj SRL -,  datorită imposibilităţii proprietarilor de a rambursa datoriile către creditori. În data de 4 octombrie 2011 se va organiza o nouă licitaţie, hotelul fiind scos la vânzare prima dată în 29 aprilie 2011, la un preţ de 866.000 euro. Hotelul a intrat în insolvenţă anul trecut în luna iunie.
Hotelul Ski&Sky este o clădire de tip S+P+3E+M, suprafaţa construită având 2310 mp. Hotelul este într-o stare foarte bună de funcţionare, având utilităţi şi dotări moderne.
predeal“Vom organiza o nouă licitaţie pe 4 octombrie, iar până pe data de 3 octombrie se primesc ofertele. În acest moment există un ofertant iniţial, care a oferit 836.000 euro (exclusiv TVA)”, a declarat administratorul judiciar al societăţii SC Grup Construcţii Montaj SR. 
Ofertanţii pot depune până la data de 3 octombrie 2011, ora 14.00 oferta lor în plic sigilat, la punctul de lucru al administratorului judiciar din Bucureşti. Plicurile se vor desface în prezenţa ofertanţilor la data de 04.10.2011, când se va stabili cumpărătorul. Este agreată oferta cu cel mai mare pret.
Un alt hotel, de data aceata din Brăila, ce aparţine Consiliul Judeţean Brăila, este scos la licitaţie pentru luarea în concesiune, preţul de pornire fiind de 3180 de euro pe lună. Hotelul Tineret, ce funcţionează în aceeaşi clădire cu Casa Tineretului din Brăila a ajuns în proprietatea Consiliului Judeţean în 2008. Din motive ce ţin de legislaţie, CJ nu are cum să-l administreze aşa că unitatea este în acest moment închisă.
“Va fi o licitaţie publică, pe bani mulţi, că e vorba de o suprafaţă mare şi nu va putea un ageamiu să vină să facă treabă acolo. Putem să le punem în contract ca atunci când avem noi diverse evenimente să le ţinem acolo, cu prioritate, avem acest drept. Eu sper să vină lume la licitaţie, pentru că e un obiectiv important, în buricul târgului, e o afacere bună", a explicat preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, citat de presa locală.

hoteltineret

Hotelul este clasificat la două stele şi are o capacitate de cazare de 36 de camere, cu grupuri sanitare proprii. Deşi nu se ştie dacă investitorul va fi obligat prin contract să facă lucrări de modernizare, specialiştii CJ estimează că ar fi nevoie de o investiţie 970.000 de euro pentru ca cele două stele să fie meritate. Pe lângă hotel funcţionează şi un restaurant, durata concesiunii ambelor fiind de 20 de ani, un termen considerat suficient de către CJ pentru ca investitorii să-şi poată recupera investiţia în amenajare.