Un nou partener intră în acţionariatul Continental Hotels

Fondul de investiţii spaniol GED a anuţat ieri că a achiziţionat 30% din Continental Hotels. Principalul acţionar al grupului hotelier românesc este Radu Enache, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, care a spus că GED “a achiziţionat participaţia PPF Partner în Continental Hotels SA”.

GED-logo
 

 

 

 

 

 

 

GED consideră că această achiziţie este o mare oportunitate având în vedere momentul şi situaţia economică în regiune. În plus, buna relaţie care există între actualul acţionar majoritar al Continental Hotels, susţinuta de participaţia anterioră a GED în lanţul hotelier, până în anul 2006, va ajuta la realizarea planurilor ce vor pune în valoare potenţialul enorm al grupului hotelier. Lanţul hotelier a întreprins deja o importantă restructurare a activităţii în 2010, ceea ce a permis reducerea considerabilă a costurilor fixe.

Cu această achiziţie, GED mizează pe sectorul turistic din România. Continental Hotels este cea de-a cincea companie din domeniul turistic  în care se investeşte, după operaţiunile realizate cu Happy Tour, reţea de agenţii de voiaj lider în ţară, Travel House, firmă specializată în călătorii de afaceri, Paravion, entitate care oferă servicii online de călătorie şi Prestige Tour, agenţie de voiaj.
enache_laci

Radu Enache a spus, pentru Dailybusiness, că fondul de investiţii nu doreşte să cumpere mai mult din compania hotelieră, nefiind vorba să cumpere şi participaţia pe care familia Enache o deţine.  “GED doreşte colaborarea cu acţionarul majoritar (familia Enache) în această structură acţionarială”, a precizat omul de afaceri, care a mai menţionat că nu vor exista modificări la nivel de management ca urmare a acestei achiziţii.

Continental Hotels este unul dintre principalele lanţuri hoteliere din România cu un total de 14 hoteluri, printre care se numără şi un hotel de 5 stele, trei de patru stele şi patru hoteluri Ibis gestionate de Accor.