Primul hotel Hampton din România se deschide la Cluj

Primul hotel Hampton din România se va deschide la Cluj în primăvara anului viitor, a declarat Adela Cristea, director de dezvoltare Hilton Worldwide pentru Europa şi Africa. Anunţul a fost făcut pe 1 septembrie, când reprezentanţii lanţului Hilton au fost prezenţi la Cluj pentru marcarea oficială a lucrărilor la noul hotel. Hampton Cluj va avea 109 camere şi se află în clădirea Akros din Cluj, proiectată iniţial pentru birouri şi locuinţe.

hamton2

“Hotelul de la Cluj va fi primul Hampton din România şi credem că sunt perspective bune privind funcţionarea lui. Pe piaţa hotelieră din România nu prea sunt prezente branduri, chiar în oraşe mari, cu activităţi de business şi clădiri de afaceri", a menţionat Adela Cristea, director de dezvoltare Hilton Worldwide pentru Europa şi Africa.

Investiţia se ridică la peste 10 milioane de euro, potrivit reprezentanţiilor companiei dezvoltatoare, Rembrook, şi include atât hotelul Hampton cât şi componenta rezindenţială pe care o va avea clădirea Akros, un imobil cu 20 de apartamente de lux. 
Lucrările vor fi finalizate în februarie 2012 iar predarea este programată pentru luna martie, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei Rembrook, Diana Adam, citată de presa clujeană. 
Oficialii din cadrului grupului hotelier Hilton au fost prezenţi pe 1 septembrie la Cluj, alături de reprezentanţii companiei Rembrook, pentru lansarea oficială a lucrărilor la hotelul Hampton.

lansare

                             (Vizita oficialilor Hilton Worldwide de la Cluj, 1 septembrie)

Anunţul companiei hoteliere cu privire la hotelul Hampton din Cluj a urmat după semnarea acordului pentru Hampton by Hilton Braşov, care se va deschide tot în 2012.
Hilton Worldwide negociază în prezent intrarea cu un alt brand al companiei în Cluj, pe lângă brandul Hampton. "Încercăm să aducem un nou hotel la Cluj, avem discuţii în derulare. De fapt, de doi-trei ani discutăm pentru prezenţa pe piaţa de aici, dar unele proiecte au fost blocate din cauza finanţării. Condiţiile de finanţare sunt mai dificile, iar dezvoltatorii, mai reticenţi în a demara proiecte. Vedem Clujul o piaţă potrivită pentru un nou hotel, sub un alt brand, dintr-o altă categorie decât Hampton", a explicat Adela Cristea. A doua unitate operată sub unul dintre brandurile de sub "umbrela" Hilton ar putea fi Hilton Garden Inn, Hilton sau DoubleTree by Hilton. "Deocamdată, eforturile merg spre deschiderea acestui hotel (Hampton - n. red.)", a completat directorul de dezvoltare Hilton Worldwide pentru Europa şi Africa.