Hotelurile sunt unităţile de cazare preferate ale turiştilor

Hotelurile sunt preferatele turiştilor atunci când vine vorba de tipul de cazare preferat, pensiunile situându-se cu mult în urma acestora, potrivit unui sondaj realizat de serviciul gratuit de rezervări hoteliere hotel.info. 74% dintre respondenţii sondajului au ales hotelurile ca fiind preferatele lor atunci când îşi caută o unitate de cazare, 14% au optat pentru cazare într-o casă de vacanţă şi doar 8% ajung să se cazeze la pensiuni. Pentru acest sondaj au fost intervievaţi 9000 de clienţi internaţionali ai serviciului hotel.info. Doar 2% dintre respondenţi au ales cazarea cu cortul.

hotelinfo

Potrivit sondajului realizat de hotel.info un rol important în alegerea unităţii de cazare îl are confortul, tocmai de aceea hotelurile se clasează în topul preferinţelor turiştilor.
În România, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au fost pe un trend ascendent în primele 7 luni ale acestui an, crescând cu 14% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Institutului Naţional de Statistică.
Sosirile în hoteluri deţin o pondere de 76,9% din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare din România, în creştere cu 15,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (respectiv primele 7 luni ale anului 2010).

busteni

Revenind la sondajul realizat de hotel.info acesta a încercat să surprindă şi ce preferă să facă turiştii atunci când se află în concediu. Excursiile în diferite oraşe se clasează cu 62% în topul preferinţelor turiştilor, de mare interes fiind vizitarea obiectivelor turistice. Acestea sunt urmate de concediul clasic la mare, care a obţinut 37% din răspunsuri şi concediul la munte care a ocupat locul 3 în topul preferinţelor turiştilor.
Hotel,info este un serviciu gratuit de rezervări hoteliere pentru companii şi clienţi privaţi. În întreaga lume, serviciul oferă peste 210.000 hoteluri pentru rezervări pe cale electronică.