Unde sunt hotelurile cu cea mai proastă reputaţie din Europa

Site-ul de comparaţii de tarife hoteliere Trivago a realizat un clasament al oraşelor europene în funcţie de reputaţia hotelurilor din aceste oraşe în rândul turiştilor. Hotelurile cu cea mai proastă reputaţie printre turişti sunt, surpinzător, în Londra şi Birmigham, care deşi reprezintă destinaţii turistice de top, nu au reuşit să îi impresioneze pe turiştii care s-au cazat peste noapte aici.

savoy

Preţurile extrem de piperate practicate de hotelieri şi calitatea unităţilor de cazare au contribuit din plin la acest rezultat şi explică parţial de ce un oraş scump cum este Londra a primit aprecieri mai puţine ca alte oraşe.

În realizarea acestui studiu au fost analizate 1000 de oraşe europene, care au peste 50 de hoteluri. De asemenea, au fost luate în considerare în jur de 28 de milioane de recenzii de pe site-ul Trivago şi de pe site-urile de rezervări partenere.

reputatieDintr-un total de 100 de puncte hotelurile din Londra şi Birmigham au obţinut scorul de 72.2, respectiv 74.1. În partea de jos a clasamentului se situează şi destinaţii importante precum Copenhaga, Amstedam, Paris şi Geneva. Industria ospitalităţii din aceste oraşe – destinaţii populare de altfel în rândul turiştilor atât de leisure cât şi de business – în mod clar nu a impresionat turiştii care s-au cazat aici.

Oraşele cu hotelurile cele mai bine văzute din Europa sunt: oraşul german Dresden, care a obţinut un punctaj maxim de 82.32, urmat de Cracovia şi de oraşul belgian Bruges. Alte destinaţii turistice importante precum Veneţia, Barcelona, Budapesta, Florenţa şi Berlin au lăsat o impresie favorabilă oaspeţilor hotelieri.

Sursa: TravelDailyNews.com