Turism Felix construieşte primul hotel balnear de 5 stele

Compania hotelieră Turism Felix a anunţat că va investi 20 de miloane de euro în primul hotel de 5 stele cu profil balnear din România, care va fi inaugurat la sfârşitul anului viitor, în staţiunea Băile Felix, după ce planurile iniţiale, care prevedeau clasificarea unităţii la 4 stele, au fost modificate pe parcurs.
bf“Când l-am închis în 2006, hotelul Lotus era de două stele. Discuţia iniţială era să-i ridicăm confortul la trei stele, iar apoi am vrut să-l facem de patru stele. În 2008 ne-am gândit să demolăm hotelul Felix şi în locul lui să facem un aquapark cu 14 bazine, care să aparţină hotelului Lotus. Apoi am hotărât să îl facem de cinci stele, pentru că am constatat că există cerere pe acest segment", a declarat Florin Serac, directorul general al Turism Felix, citat de Mediafax.
Compania mai deţine în staţiunea Băile Felix hotelul de patru stele Internaţional, două unităţi de trei stele, Nufărul şi Termal, şi patru hoteluri clasificate la două stele, respectiv Mureş, Someş, Unirea şi Poieniţa.
Directorul general al companiei a declarat că viitorul hotel de 5 stele va avea 220 de camere şi va beneficia şi de o bază de tratament pentru afecţiuni reumatismale şi post-traumatice.
interCu 2.080 de locuri operaţionale, Turism Felix a avut anul trecut 43.300 de turişti, dintre care 4.500 au fost străini, în principal din ţări precum Germania, Israel, Olanda, Suedia şi Austria.
În primele opt luni ale acestui an, la hotelurile Turism Felix au venit 31.500 de turişti, cu 1.500 mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Această evoluţie îl face pe Florin Serac să estimeze că pentru întregul an 2011 vor creşte cu 8-12% atât numărul de turişti, cât şi cifra de afaceri, care anul trecut a fost de 48,5 milioane de lei (11,5 milioane de euro).
Principalii acţionari ai Turism Felix, firmă listată la Bursa de Valori Bucureşti, sunt SIF Transilvania (63,2%) şi SIF Oltenia, cu 16,8%.