Elena Udrea: Hotelurile RAAPPS trebuie scoase la vânzare

Ministrul Turismului, Elena Udrea a declarat în cadrul unei reuniuni a Consiliului Consultativ al Turismului care a avut loc pe 13 septembrie că hotelurile Regiei Autonome-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) trebuie scoase la vânzare.
Zeci de hoteluri care aparţin RAAPPS sunt lăsate în paragină. Cele care mai funcţionează încă sunt vechi de peste 20 de ani şi statul nu a mai investit în ele. Ministrul Turismului susţine că aceste structuri de cazare ar putea aduce venituri substanţiale pentru că se află în locaţii importante.

triumf1

"Sunt foarte multe structuri de turism care ar trebui vândute. Probabil că se va scoate la vânzare patrimoniul RAAPPS", a declarat Elena Udrea, care a amintit şi de hotelurile Bradu din Covasna şi Triumf din Bucureşti, aflate în patrimoniul statului şi care ar trebui scoase la vânzare.
"Să se facă transparent, prin licitaţie publică, naţională sau internaţională, numai să se vândă aceste hoteluri. Am ratat câteva ocazii ca mari lanţuri hoteliere să ajungă în Bucureşti şi să investească aici, pentru că statul nu a fost suficient de prompt în a da drumul acestor vânzări. Există interes pentru mare parte din aceste structuri, care sunt vechi, sunt depăşite astăzi, au 20 şi ceva de ani minim numai că trebuie şi noi să ne mişcăm, altfel pierdem o piaţă", a declarat Ministrul Turismului.

bradu

RAAPPS deţine zeci de baze turistice la nivel naţional.
Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, RA-APPS va scoate la vânzare imobile amplasate în zone centrale ale Capitalei, dar îi va exclude de la licitaţie pe chiriaşii cu datorii faţă de regie şi îi va despăgubi pentru investiţiile deja efectuate în clădiri doar dacă acestea au fost autorizate în prealabil.

Sursa: Mediafax.