Continental Hotels investeşte în 10 hoteluri de 2 stele

Lanţul hotelier românesc Continental Hotels, care deţine în prezent 14 hoteluri în ţara noastră, va deschide 10 hoteluri sub brandul Hello Hotels în următorii ani, ne-a confirmat Mihaela Staicu, purtătorul de cuvânt al Continental Hotels.

Continental Hotels şi-a făcut intrarea pe piaţa hotelurilor de 2 stele în noiembrie 2008, când a deschis primul hotel sub brandul economic Hello Hotels, în Bucureşti, în apropierea Gării de Nord, în urma unei investiţii iniţiale de 4.8 milioane de euro. Hello Hotels s-a dovedit a fi, potrivit lui Radu Enache, cel mai profitabil brand operat de Continental Hotels.

hhotel

Întrebaţi care sunt oraşele în care se vor deschide cele 10 unitati hoteliere, reprezentanţii Continental Hotels ne-au declarat că momentan se lucrează la strategia de dezvoltare şi se analizează catre sunt cele mai bune opţiuni de locaţii. Radu Enache spunea la inaugurarea hotelului Hello Hotels Bucureşti că acesta este un proiect pilot al unui lanţ de hoteluri care se va extinde în oraşe cu peste 80.000 de locuitori, precum Arad, Cluj, Iaşi sau Bucureşti.

hhotel2

Lanţul Continental Hotels, care a împlinit în luna aprilie a acestui an 20 de ani de activitate, deţine în prezent 9 branduri proprii: 3 hoteluri Continental Forum de 4 stele, 3 hoteluri Continental de 3 stele, 1 hotel de 5 stele - Grand Hotel Continental,  1 hotel de 2 stele – Hello Hotels, 2 restaurante Balkan Bistro, 2 restaurante Mondo, 1 restaurant Concerto, 4 cafenele şi cofetării Tekaffe, 1 bar Victoria Club. De asemenea, grupul în parteneriat cu Accor Hotels a adus brandul Ibis în România, reprezentat de 4 unităţi hoteliere în Bucureşti şi oraşe din provincie.
Recent, fondul de investiţii spaniol GED a achiziţionat 30% din Continental Hotels de la fondul ceh PPF, investiţia fiind apreciată drept “cea mai mare investiţie realizată în Europa de Est din 1996”, potrivit reprezentanţilor GED.