Topul oraşelor cu cele mai multe proiecte hoteliere de lux

Dubaiul, conduce detaşat clasamentul oraşelor cu cele mai multe hoteluri de lux aflate în stadiu de construcţie, potrivit Top Hotels Project, care a realizat un top al celor mai active oraşe din punctul de vedere al investiţiilor în sectorul hotelier.
burjCu 97 proiecte hoteliere şi 35.154 de camere în aşteptare, Dubaiul este fără îndoială liderul mondial la capitolul construcţii de hoteluri de lux. În ciuda crizei economice dezvoltarea sectorului hotelier în Emiratele Arabe Unite nu a suferit prea mult. Amintim uimitorul proiect “Dubailand” dezvoltat de Tatweer Dubai Holding, care va cuprinde mai multe hoteluri de lux, dar şi de proiectul hotelier „Asia-Asia”, care va aduce aproape 6500 de camere pe piaţa hotelieră din Dubai. Cu un nou aeroport Dubai aşteaptă în 2012 o creştere spectaculoasă a numărului de turişti străini.

În clasamentul realizat de Top Hotels Project, pe locul 2 se situează oraşul Abu Dhabi, cu 66 de proiecte hoteliere în curs şi 21.572 de camere de hotel în aşteptare. Berlinul, capitala Germaniei, investeşte tot mai mult în hoteluri de lux, lucru care îl plasează pe locul 3 în topul oraşelor cu cele mai multe hoteluri aflate în construcţii.
Managerii de hoteluri din Berlin simt din ce în ce mai puternic presiunea concurenţei. 49 de noi proiecte hoteliere şi 9800 de camere de hotel în aşteptare aşa arată piaţa hotelieră actuală din Berlin. Dintre proiectele hoteliere de lux din Berlin menţionăm proiectul Steigenberger (322 camere) şi construcţia primului hotel Waldorf Astoria (232 de camere), în capitala Germaniei.

berlinfain

Şi InterContinental Hotels&Resorts are 2 proiecte hoteliere în Berlin, cu brandul Indigo (un proiect cu 152 de camere şi altul cu 82 de camere).
Deşi Las Vegas se situează abia pe locul 9 în clasament, cu 17 proiecte hoteliere, oraşul se poate lăuda cu cele mai ample proiecte în sectorul hotelier, lucru vizibil în numărul camerelor de hotel aflate în stadiu de construcţie: 31.100.
Iată cum arată top 11 oraşe cu cele mai multe proiecte hoteliere:

grafic