Dubai lansează un nou sistem de clasificare al hotelurilor

Până la sfârşitul acestui an, Departamentul de Turism al Dubaiului (DTCM) va lansa un nou sistem de clasificare al hotelurilor din oraş, care va include şi categorii destinate hotelurilor economice, cu scopul de a atrage şi turiştii cu buget redus, nu doar pe cei cu foarte mulţi bani, aşa cum se întâmplă în prezent.

faima

Potrivit Directorului DTCM (Department of Tourism and Commerce Marketing), din moment ce există companii aeriene low-cost care aduc turişti străini în Dubai, ar trebui să existe şi unităţi de cazare economice, pentru a transforma oraşul într-o destinaţie accesibilă mai multor categorii de oameni, nu doar celor bogaţi. “Dubaiul trebuie să pună la dispoziţia turiştilor şi unităţi de cazare de tip buget”.
Hotelurile vor continua să fie evaluate pe o scară de la 1 la 5 stele, însă se vor adăuga noi categorii. Practic noul sistem de clasificare va include şi o categorie specială dedicată hotelurilor economice (Youth-Hostel category), o altă categorie numită „Student campus” şi o categorie dedicată unităţilor de cazare gen “Self Catering Accomodation”. De asemenea, criteriile pentru acordarea numărului de stele au fost revizuite. 

a

Reprezentanţii DTCM spun că schimbarea sistemului de clasificare este o oportunitate “de a maximiza efortul nostru de a atinge o clientelă mult mai variată. Acest sistem va obliga hotelierii să facă eforturi suplimentare şi să vină în întâmpinarea aşteptărilor turiştilor din zilele noastre".


Cele mai citite articole

Prev Next